23 juni 2022, door Nina van Hilst

Met de trein naar de Isère in Zuid-Frankrijk

23 juni 2022, door Nina van Hilst

Met de trein naar de Isère in Zuid-Frankrijk

Help, chaos op Schiphol. Gelukkig is er nog de trein. Je kunt deze zomer (en de overige jaargetijden) met de trein naar de Isère in Zuid-Frankrijk. Het is een belevenis, duurzamer en ze rijden dagelijks. In de Isère is de stad Grenoble uitgeroepen tot Europese Groene hoofdstad van 2022. En de Alpen en tal van Franse dorpjes staan paraat voor een heerlijk zomers avontuur. Isère is er voor een duurzame city trip per trein, een wandelvakantie in de bergen of rust in de Franse natuur.

 

 

Ga je met de auto? Dan kom je ook langs Auvergne Rhône-Alpes met de vulkanen, valleien en Lyon. Wellicht leuk voor een pitstop van een paar dagen?

Met de trein naar Zuid-Frankrijk

Met de trein naar Zuid-Frankrijk

Je stapt ‘s ochtends in de trein, in Parijs stap je over en halverwege de middag ben je in Grenoble. Onderweg tuur je wat naar buiten, werk je toch nog die laatste werkdingetjes af of begint de vakantie al met spelletjes in de trein. Je snapt dat het feit dat vliegen wat lastig is deze zomer ons niet tegenhoudt om eropuit te gaan. Naar Zuid-Frankrijk it is. Een regio die we vooral kennen van de Côte d’Azur, maar is meer dan (drukke) stranden. De wintersporters en wielrenners kennen het gebied van Les Deux Alpes en L’Alpe d’Huez. De Isère kenmerkt zich vooral door bergen en natuur. Waaronder de massieven van Vercors en Chartreuse, de 27 kleine dorpjes van Trièves en de stad Grenoble.

Veel natuur, beetje stad

Veel natuur, beetje stad

In de Isère zit je vooral goed voor actieve vakanties of juist de rust van de bergen. De bergketens met gîtes (vakantiehuisjes), skigebieden en oneindige wandel- en fietsroutes. Grenoble is de (duurzame) hoofdstad van het gebied. En ook Vienne een bezoekwaardige stad met Romeinse monumenten. In de natuurparken Écrins, Vercors en Chartreuse wandel je over de bergen, langs de meren en met een beetje geluk spot je nog een berggeit hier en daar. Wil je echt hoog de bergen in? Dat kan in de bergketens van Belledonne, Oisans, Vercors en Chartreuse. Dan zijn er nog tig historische dorpjes, zoals Pont-en-Royans, Vizille en Saint-Antoine-l’Abbaye, die per direct op onze wishlist staan.

We gaan de streek heel snel bezoeken en komen terug met hotels, gîtes en restaurants.