17 juli 2023, door Isa de Laat

Remote working? Deze bestemmingen van Singapore Airlines zijn een aanrader

17 juli 2023, door Isa de Laat

Remote working? Deze bestemmingen van Singapore Airlines zijn een aanrader

Gewoon doen en wel zien waar het schip strand... Remote working is vandaag de dag makkelijker dan ooit. Mits je het een beetje goed geregeld hebt (hallo, Singapore Airlines) en mits je weet waar je heen wilt. Voor dat eerste moet je even dit artikel erbij pakken. Voor dat tweede moet je even verder lezen. In dit artikel zetten we namelijk de bestemmingen op een rijtje voor je remote working trip. We vliegen vanaf Nederland naar Azië en als je wil nog even door naar Australië. Of alleen naar Australië, aan jou de keuze.

 

Disclaimer: zoek vooraf goed uit hoe het zit met een (langdurig) werk visum.

Singapore

Singapore

Het is een één-tweetje: Singapore Airlines vliegt natuurlijk naar Singapore. Aha, dan komen we meteen aan bij de eerste bestemming waar je eigenlijk je kantoor forever wil hebben. Een warm klimaat, hotels van wereldklasse, eten waar je u tegen zegt, Singapore ticks all boxes voor een bestemming waar je het hele jaar door zou willen wezen.

De stad inspireert. Aan de ene kant wandel je zo het drukke leven in, maar aan de andere kant waan je je in een oase van groen. Met tal van groene, open ruimtes – zoals de botanische tuinen en natuurlijk het indrukwekkende Gardens by the Bay – was een wandeling tussen het gewerk door nog nooit zo fijn. En voor hen die denken dat remote werken eenzaam is? Singapore trekt mensen van over de hele wereld aan, wat heeft geleid tot een diverse en levendige gemeenschap. Je bent heus niet de enige die hier met zijn laptop in een café werkt en je bent heus niet de enige die openstaat voor een gesprek. Al worden er ook veel netwerk evenementen georganiseerd, die het nog een tikkeltje makkelijker maken.

Bali

Bali

Bi, Ba, Bali, als er een plek is dat wordt gezien als een walhalla van remote werkers, dan is het natuurlijk Bali. Alles tranquillo, op je eigen tempo, lekker zen worden in dat paradijselijke sfeertje. En hoewel een stad als Singapore inspireert, zijn weelderige groene rijstvelden, indrukwekkende vulkanen en idyllische stranden misschien wel net zo inspirerend. Neem je laptop mee naar een van de vele strandclubs of strandcafés, dan durven we te wedden dat de meeste niet raar opkijken. Niet zo’n fan van zand tussen je tenen terwijl je werkt? De co-working scene in Bali is aan, met tal van co-working spaces verspreid over het eiland.

Ook fijn: echt tijd verliezen doe je niet als je begint met werken in het vliegtuig van Singapore Airlines, want op slechts een half uur van het vliegveld vind je Kuta en Seminyak met witte zandstranden op links en werkplekken op rechts. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Ubud en voor de dagtrips moet je wezen op plekken als Uluwatu (het meest zuidwestelijke puntje van het eiland) en Mount Agung (de heilige vulkaan).

Meer Bali tips van Barts Boekje vind je hier. 

Eerst een lange vlucht, dan even strandhangen en dan pas je laptop pakken. Is een optie, maar ook tijdrovend. In een wereld waar alles gisteren af had moeten zijn en we liever hollen dan wandelen, pakken we die laptop het liefst al uit de handbagage. Immers, wat doe je anders als je in de lucht zweeft?

Met de dagelijkse vliegtuigen van Singapore Airlines vertrekkend uit Amsterdam wordt het een appeltje eitje om al aan boord te beginnen met werken. Hoe dat zit lees je hier

Hanoi

Hanoi

We blijven nog even in Azië hangen, maar deze keer in Vietnam. Misschien een minder vanzelfsprekende bestemming dan Singapore of Bali, maar minstens zo leuk. Hanoi is namelijk een creatieve hub met veel jonge mensen en heerlijk eten. Als er iets hand in hand gaat dan is het wel koffie en werken, en Hanoi kent een heuse koffiecultuur met de lekkerste bakkies op elke hoek van de straat.

Daarnaast groeit Hanoi in de start-up scene met innovatie en ondernemerschap voorop. Wat betekent dat voor jou? Duh, heel veel mogelijkheden om je professionele netwerk uit te breiden of zelfs deel te nemen aan interessante projecten.

Bonuspunten? De kosten van levensonderhoud in Vietnam zijn over het algemeen lager dan in veel westerse landen.

Sydney

Sydney

Sydney is een uitstekende bestemming om werk te combineren met het buitenleven. Dankzij het gematigde klimaat, de chique boetiekhotels en moderne dineermogelijkheden – met oog voor duurzaamheid – is Sydney het hele jaar door een topbestemming. In Sydney valt zoveel te ontdekken,
van de stranden van Bondi, Bronte en Manly, tot de stedelijke ontwikkeling van Potts Point. En van Darlinghurst en Paddington met hun toprestaurants en bars, tot de minder voor de hand liggende voorsteden Glebe en Balmain met hun geheel eigen winkelaanbod.