15 januari 2024, door Sanne Carbaat

De mini-checklist voor op vakantie

15 januari 2024, door Sanne Carbaat

De mini-checklist voor op vakantie

Als je op vakantie gaat wil je natuurlijk het liefst al je vertrouwde cosmetica items meenemen, want hé: op vakantie worden de meeste foto's gemaakt. Een overvolle toilettas zit alleen niemand op te wachten en als je vliegt, kan het helemaal een crime zijn. Dat kan gelukkig en natuurlijk anders, want hallo handige miniverpakkingen van je favoriete beautyproducten! Blijft het extra belangrijk om te kijken wát je nu echt echt nodig hebt op vakantie.

 

Een goede checklist is heilig en hier hebben we een handige mini-checklist gemaakt om je op weg te helpen.

De checklist

De checklist

Make-up – Ook (juist!) tijdens je vakantie wil je er natuurlijk op je best uit zien. Reisverpakkingen van je favoriete make-up zijn daarom onmisbaar. Zo kom je op elk moment stralend voor de dag en zie je er ook smashing uit na een lange en vermoeiende autorit of vliegreis.

Zonnebrand & Aftersun

Ga je op vakantie naar een zonnige bestemming. Wat kleur op doen op het strand of bij het zwembad? Smeren, smeren, smeren. Zonnebrand en aftersun mogen niet in je toilettas ontbreken. Niets kan een vakantie zo verpesten als verbranden (om over je huid maar niet te spreken). Inkoppertje natuurlijk, maar zonnebrand om dat verbranden te voorkomen en aftersun om net wat extra voeding erop te smeren. Verantwoord vakantievieren it is.

VITAKRUID

VITAKRUID

Gezond leven is belangrijk en ook wanneer je op reis gaat is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Nu gaat dit op een zonnige bestemming of op de piste in het zonnetje – hallo vitamine D – al gauw een stuk gemakkelijker, maar desondanks mogen de supplementen tijdens het inpakken zeker niet ontbreken in onze koffer. Voor welke supplementen we dan kiezen? Die van Vitakruid! Bij Vitakruid zijn ze transparant over de kwaliteit van hun supplementen. Onder andere kenmerkend door het gebruik van natuurlijke vormen van vitaminen voor goede opneembaarheid en geen toevoeging van onnodige vulstoffen. Daarom geldt ook zeker voor supplementen, check goed wat je slikt.

Zie je nu de door de bomen het bos niet meer en heb je geen idee welke supplementen jij eventueel nodig hebt? Kunnen we begrijpen. Om meer inzicht te krijgen in je huidige voeding, leefstijl en welke supplementen eventueel een goede aanvulling voor jou zouden kunnen zijn, kun je bij Vitakruid een gratis vitaminetest doen. De test werd onlangs vernieuwd en geeft je naast advies nu ook extra handige voedings- en leefstijltips.

Vitakruid Vitaminetest

Mascara

Mascara is voor veel mensen een belangrijke essential in hun beauty routine, en we vinden hier niet anders. Net het verschil tussen dat heb-je-al-een-week-een-jetlag en ik-heb-twaalf-uur-aan-een-stuk-door-geslapen. Op vakantie wil je natuurlijk ook de show stelen met knappe, volle wimpers. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel merken mascara in reisformaat, dus hop de toilettas in.

Shampoo & conditioner

Veel hotels en hostels bieden shampoo en conditioner aan, maar als jij een bepaald haartype hebt, passen deze hotelproducten misschien niet bij je. Dan is het beter om je eigen shampoo en conditioner mee te nemen. In miniatuurvorm of schenk ze over in een klein (gerecycled) flesje. Zeker als je gaat kamperen is het meestal een must om je eigen haarproducten mee te nemen.

Douchegel & Zeep

Ben je ook zo gek op de geur van je favoriete douchegel? Vergeet dan niet om een handige mini-versie hiervan in je toilettas te stoppen. Zo weet je zeker dat je lekker ruikt en met een goed verzorgde huid op stap gaat. Of oldschool: een zeepje. Scheelt ook weer ruimte in je plastic zip-tasje als je vliegt.

Haarlak

Vochtig weer of heftige wind: onderweg kan er van alles gebeuren waardoor jij ineens een bad hairday hebt. Dan kun je het in een frommelknot gooien, maar een beetje haarlak doet ook wonderen.

Bodylotion

UV-straling van de zon, zout zeewater, chloor in het zwembad en de airco in de auto of het vliegtuig: het zijn allemaal omstandigheden die ervoor kunnen zorgen dat je huid uitdroogt. Met een lekkere bodylotion hydrateer je je huid en blijf jij de hele vakantie door stralen! Naïf heeft bijvoorbeeld een hele fijne bodylotion en in fijn formaat!

Banana powder

Sorry, wat? Banana powder is een poeder dat je gebruikt als alles erop zit en als finishing touch om je make-up mee vast te zetten. Bijvoorbeeld over je oogschaduw, zodat je niet zo’n zweetlijntje krijgt. Helpt ook over de foundation hoor, superfijn als je in een warm land bent. Je hebt verschillende merken, maar de Essence Banana Powder van de Kruidvat kost niks en werkt als een tiet.

Tandenborstel en tandpasta

Dé reis-essentials die je natuurlijk echt niet mag vergeten zijn een tandenborstel en tandpasta. Hoe irritant als je aankomt op bestemming, je wilt je even opfrissen en je kunt je tanden niet poetsen. De sfeer is meteen gezet.. Afhankelijk van waar je zit, is een winkel niet altijd vlakbij en die hoteltandpasta’s worden we nooit blij van. Je eigen tandbostel, een mini-formaat, een elektrische: vergeet hem gewoon niet.

Als je heel erg vastzit aan je eigen merk tandpasta, neem je die mee (in mini-formaat), maar je kunt ook tandpasta-tabletten kopen. Minder plastic, geen vloeistof: hoe handig.