17 juli 2023, door Ad Vertorial

Remote working? Singapore Airlines moet je hebben!

17 juli 2023, door Ad Vertorial

Remote working? Singapore Airlines moet je hebben!

Laptop in je handbagage en vamos! Als we iets hebben geleerd van de pandemie is het wel dat veel beroepen uitgeoefend kunnen worden vanaf waar je dat het liefst doet. En daar maken we massaal gebruik van, want ach, weer een goede reden om eens inspiratie te vinden vanaf een ander stekkie. Nu klinkt 'laptopje mee en gaan', inderdaad lekker makkelijk. Is het ook, maar dan wel als je de juiste luchtvaartmaatschappij kiest.

 

And in comes Singapore Airlines, de luchtvaartmaatschappij die je nodig hebt om het ideaalbeeld van remote working te realiseren. Hoe ze dat doen? Leggen we je hieronder haarfijn uit.

Remote working begint al in het vliegtuig

Remote working begint al in het vliegtuig

Eerst een lange vlucht, dan even strandhangen en dan pas je laptop pakken. Is een optie, maar ook tijdrovend. In een wereld waar alles gisteren af had moeten zijn en we liever hollen dan wandelen, pakken we die laptop het liefst al uit de handbagage. Immers, wat doe je anders als je in de lucht zweeft?

Met de dagelijkse Airbus A350, vertrekkend uit Amsterdam, wordt het appeltje eitje om al aan boord te beginnen met werken. Ok, een call zouden we niet aanraden om in te plannen in de lucht, maar mailen kan bijvoorbeeld prima.

Gratis wifi

Gratis wifi

Hartstikke leuk al dat getyp aan boord, maar om daadwerkelijk een mailtje te versturen heb je natuurlijk internet nodig. Bij Singapore Airlines konden zij in First Class en Business Class op internationale vluchten al onbeperkt gebruik maken van de gratis Wi-Fi die de airline aanbiedt. Maar vanaf 1 juli 2023 kan iedereen erop los mailen.

Althans, alle KrisFlyer leden die in Economy Class en Premium Economy Class reizen mogen vanaf 1 juli 2023 ook meedoen met het gratis all in Wi-Fi-pakket op vrijwel alle vluchten. Ook het aanmelden voor KrisFlyer is overigens gratis (en mega makkelijk) en dat doe je hier.

Drie reisklassen

Drie reisklassen

Eerlijk is eerlijk, op welke stoel je in het vliegtuig ook neerploft, die laptop openklappen kan overal prima. Maar er zijn altijd opties om het jezelf nog even een stukje comfortabeler te maken. Vandaar dat we je even bijpraten over de verschillende reisklassen die te vinden zijn aan boord, hier gaan we dan:

  • Economy Class: natuurlijk de meest betaalbare en meest basic keuze. Al is die bij Singapore Airlines niet zo heel basic hoor. Je hebt meer ruimte dan in menig ander vliegtuig (kiezen voor de extra beenruimte stoelen kan ook) en het uitzicht is er precies hetzelfde als in business class. In veel van de vluchten krijg je er ook nog eens verstelbare hoofdsteunen, extra opbergruimte, een scherm met entertainment en een USB-poort bij om te laden. Vlug een meeting bijwonen na je vlucht? Met de Forward Zone stoelen ben je als eerste in en uit het vliegtuig.
  • Premium Economy Class: een tikkeltje meer? Premium Economy Class is je antwoord. Dan heb je iets meer ruimte om je uit te rekken, volop mogelijkheden om alle digitale hulpmiddelen voor remote werken op te laden, maaltijden van Book the Cook (culinair hoogstandje in de lucht hoor), meer dan 1.900 on-demand entertainment opties (ja, je moet ook ontspannen tijdens dat gewerk) en net een beetje meer prioriteit bij de bagageafdeling en boarden bijvoorbeeld.
  • Business Class: baas boven baas is natuurlijk Business Class. En ga eens even zitten (of liggen, de stoelen zijn op verschillende manieren verstelbaar én in te stellen als bed) voor de voordelen die je dan hebt. Ok, een top slaapplek gegarandeerd dus, maar ook een maaltijd waar je u tegen zegt in een restaurantsetting met de juiste wijnen, maar ook voldoende plek om je hele bureau in te richten als werkplek. Filmpje kijken? Net alsof je in een bioscoop zit.

Wereldklasse service

Wereldklasse service

Stoel uitgekozen? Mooi, dan gaan we je eens haarfijn uitleggen wat de cabin crew voor je in petto heeft. Als je weet wat ‘Welcome to World Class‘ betekent, wil je geen andere luchtvaartmaatschappij meer hebben. Want tuurlijk kun je voor al je vliegtuigvragen bij de cabin crew terecht, maar ze zijn er voor zoveel meer. Zo zijn wij fan van de maaltijden hier met Book the Cook, want het is niet niks om smaak te geven aan eten in het vliegtuig. Zoals je waarschijnlijk weet zorgt de druk in het vliegtuig ervoor dat je smaak iets afneemt, oftewel rijke smaken worden mild. Daarom wordt al het eten getest in een gesimuleerde drukcabine. Resultaat? Een wisselend menu waar je u tegen zegt en je voorkeur mag je nog voor vertrek doorgeven. Feestje bouwen? Jaarlijks worden drie experts uitgenodigd om wijnen te testen.

Dat een vliegreis naast een vervoersmiddel ook een ervaring moet zijn, bewijst Singapore Airlines met hun World Class service. En daarbij willen ze je ook nog eens een stukje Singapore in het vliegtuig meegeven. De geur van Singapore? In de toilettas die je krijgt bij business class vind je een geurtje geïnspireerd op deze stad. De bloemen van Singapore? Die vind je overal terug in de visuals aan boord en in de lounges. Het geluid van Singapore? Vliegensvlug klikken op het entertainmentprogramma in het vliegtuig om daar achter te komen.

Singapore Changi Airport

Singapore Changi Airport

Alle wegen leiden naar… Juist, Singapore Changi Airport. Grote kans dat wanneer je met Singapore Airlines vliegt, je een overstap hebt op Singapore Changi Airport. Beter gezegd: we hopen dat we die overstap hier hebben. Niet alleen is het vliegveld uitgeroepen tot beste luchthaven ter wereld, maar als je overstap langer dan 5,5 uur duurt, heb je de optie om een gratis rondleiding door Singapore te volgen. Dan heb je dus de keuze uit een van de vier routes waarmee je de stad kunt verkennen.

Liever op het vliegveld blijven? Snappen we, immers genoeg te doen. Natuur meets entertainment meets winkels in ‘Jewel Changi Airport’. Daar vind je ook de bekende Rain Vortex, je weet wel, ‘s werelds hoogste overdekte waterval. Hier kun je een ontspannen wandeling maken over de wandelpaden, langs de watervallen en tussen de bomen en planten door. En in de avond gaat het er los tijdens de lichtshow.

Changi Airport kent tien binnen- en buitentuinen, verspreid over de terminals. Zo vind je in Terminal 1 bijvoorbeeld de Waterlelietuin, Cactustuin, Piazza Garden en de Sculptural Tree Garden. In Terminal 2 vind je de Betoverde Tuin, de Orchideeëntuin en de Zonnebloementuin. Terminal 3 heeft de Vlindertuin en de Kristaltuin, en Terminal 4 de Steel in Bloom.

Toch nog een beetje werken tussendoor? De SilverKris Lounge is beschikbaar voor in aanmerking komende passagier. De lounge maakt het werken er leuker en vooral makkelijker op met e live cooking stations, productiviteitszones, rustruimtes en verbeterde douche- en toiletfaciliteiten.

Meer ontdekken over Changi Airport? Snappen we! Kijk vooral even hier

Waar vliegen we heen?

Waar vliegen we heen?

Laptop al ingepakt? Groot gelijk. Maar waar vliegen we dan eigenlijk heen? De opties zijn eindeloos, maar als we een suggestie mogen doen: pak even dit lijstje met fijne werkplekken in het buitenland erbij.