Nederland, Bloemendaal4 februari 2020, door Jorien Thijs

Republiek Bloemendaal: gouwe ouwe in een nieuwe jas

Nederland, Bloemendaal, 4 februari 2020, door Jorien Thijs

Republiek Bloemendaal: gouwe ouwe in een nieuwe jas

Compleet geupgrade van prima strandtent die het hele jaar door open is naar fantastisch knappe plek aan de kust die – godzijdank – nog steeds het hele jaar door open is. We’re talking Republiek Bloemendaal natuurlijk, die gouwe ouwe in een nieuw jasje. Of zeg maar jas, want de hele club werd gestript en kreeg een splinternieuwe look. Wij zijn hooked.

Republiek Bloemendaal

Republiek Bloemendaal

Republiek Bloemendaal was altijd al een lekker adres waar we – weer of geen weer – naartoe fietsten voor het betere uitwaaiwerk. Maar zodra het zomerspul weer opdook, waren er toch andere tenten uit het rijtje die een tikkeltje leuker en relaxter waren. Maar dat is nu wel anders: Republiek werd omgetoverd tot een waanzinnig stijlvolle zaak waar je met of zonder kindjes en met of zonder hondjes wil wezen. Ruim, licht en met een prettige akoestiek. Ook als het vol zit met kroost en keffers, kun je hier nog ontspannen een gesprek voeren. En da’s een kunst.

Qua looks zit het helemaal goed met Republiek. De boel werd flink onder handen genomen door een architectenbureau, volledig opnieuw opgebouwd en op het moment van tikken, wordt nog de laatste hand gelegd aan de punten op de i. Zowel de buitenkant, als het interieur werden compleet geupgrade en er werd gewerkt met mooie, tijdloze materialen. Veel hout, enorme wanden van glas en een lichtgrijze stenen haard. Diezelfde raampartijen kunnen in de zomer open, zodat binnen en buiten vloeiend in elkaar overgaan. En is het grauw en grijs, dan nestel je lekker bij de haard of op een van de fijne plofbanken en tuur je door al die ramen eindeloos richting zee. Overal waar je kijkt, zijn mooie hoekjes om van te smullen en kom je vroeg, dan kun je nog kiezen waar je neerstrijkt. High-end, zo kun je Republiek noemen. Of bizar knap. Alles hoe dan ook graag copy paste naar huis.

Alles dus hartstikke lekker hier, zo ook de koffie (wat een unicum is voor een strandtent) en de houtoven pizza’s. De leuke bediening heeft er duidelijk zin in. Kindjes banjeren vrolijk rond, de hippe vogels slaan gezellig aan de borrel en ook met je trouwe viervoeter ben je meer dan welkom. Lang verhaal kort: we kunnen niet anders dan de stempel ‘nieuwe favoriet’ uitdelen. Republiek Bloemendaal, wat fijn dat je er bent.

Republiek Bloemendaal