8 januari 2020, door Maartje

Goed idee: Rondje Zeeland

8 januari 2020, door Maartje

Goed idee: Rondje Zeeland

Las je al over onze lievelingsadressen in het Zeeuwse Middelburg? Vast wel toch? En anders pak je ze er hier gewoon nog even bij. Maar met Middelburg heb je de provincie natuurlijk nog láng niet gezien. Duh. Er is meer, veel meer, en we pakken alvast een stukje van mee: het leukste van Zeeuws Vlaanderen (alles ontdekt met Lief Huisje Zeeland als start- en eindpunt van de dag)

Loods Tien, Breskens

Loods Tien, Breskens

Uitkijkend op Vlissingen en de vuurtoren kun je hier nippend aan een wijntje met een lekkere borrel prima een aantal uur doorbrengen. Wordt het kouder buiten, dan kruip je binnen bij de open haard voor het diner (Nieuwesluisweg 50, Breskens)

Lees meer: Loods 10 Breskens

Pure C. Cadzand + Pine House

Pure C. Cadzand + Pine House

Een beetje Ibiza aan de Noordzee; het restaurant van Sergio Herman aan het strand van Cadzand ontving anderhalf jaar na de opening al een Michelinster en is een ode aan Zeeland. Een te hoge drempel? Sergio & co organiseren een aantal keer per jaar de leukste events in en rond het Badhotel waarvan Pure C onderdeel is (Boulevard de Wielingen 49, Cadzand). Lees meer: Pure C

In hetzelfde pand zit het lage drempel-ige Pine House, een heerlijke eethuis waar je het beste ontbijt van de wijde omgeving eet. Lees meer: Pine House

Honeypie, Goes

Honeypie, Goes

In Goes zit het zusje van de Honeypie uit Middelburg. Andere locatie, dezelfde lekkere taarten, chocolate tea, verse scones en kleurrijke gezelligheid (Bierkade 7, Goes)

De Molen van Sluis, Sluis + De Eetboetiek, Sluis

De Molen van Sluis, Sluis + De Eetboetiek, Sluis

De Molen van Sluis, Sluis: In de middeleeuwen bezat Sluis een tiental molens, waarvan er in 1920 nog slechts drie over waren. Deze molen is daar één van. In de brasserie kun je terecht voor een lekkere lunch, of een borrel op het terras in de binnentuin (Nieuwstraat 26, Sluis)

De Eetboetiek, Sluis: Wie ooit bij restaurant Oud Sluis heeft gegeten, zal het adres herkennen: op dezelfde plek zit tegenwoord De Eetboetiek. Eten kun je er, en hoe, maar ga niet naar buiten zonder de eetwinkel in te duiken (Beestenmarkt 2, Sluis)

Roozes

Roozes

Een van de meest smaakvolle adressen van Zeeland moet de zaak van styliste Annette zijn. In haar ‘Huis van Roozes’ verzamelt ze unieke, antieke vondsten die ze opknapt en verkoopt.

Nog leuker is dat je tegenwoordig ook bij Roozes kunt logeren: er staat een knusse Pippowagen in de tuin, uiteraard door Annette fotogeniek gestyled

(Schroeweg 2, Oost-Souburg)

shoppen!

shoppen!

Bianca Bonte Kookwinkel, Oostburg Logeer je bij Iske (Lief Huisje Zeeland), dan krijg je meteen de allerbeste tips in de buurt cadeau. Zoals deze: bij het uitpuilende en immer gezellige Bianca Bonte kan elke kookliefhebber zijn hart ophalen. Ze hebben zelfs in 2014 de titel ‘Beste Kookwinkel ter Wereld’ gewonnen. Een succes. Eigenaresse Bianca richt zich sinds kort ook op de slaapkamer. Dat wil zeggen: ze verkoopt moois voor in de slaapkamer. Beddengoed en dergelijke (Brouwerijstraat 4,  Oostburg).

Antiek Key, Groede Eveneens een parel is dit uitpuilende, antiekzaakje in het knusse dorp Groede. Online vind je ze niet hoor, gewoon naar Groede crossen met een lege auto en gevuld weer naar huis (exacte adres onbekend) 

Ferini, Nieuwvliet. Is het een winkel? Is het een kringloop? Is het een theater? Is het een galerie? Is het een dorpshuis? Ach, eigenlijk is Ferini van alles een beetje (Sint Bavodijk 31, Nieuwvliet).