Nederland, Amsterdam12 juli 2023, door Kim ten Have

Restaurant Adam, hidden gem aan de Overtoom in Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 12 juli 2023, door Kim ten Have

Restaurant Adam, hidden gem aan de Overtoom in Amsterdam

Verscholen op de gezellige Overtoom vind je restaurant Adam. Een Amsterdamse hidden gem waarbij uniek zijn in elke smaakcombinatie dé drijvende kracht is. Vanuit de open keuken maakt chef en eigenaar Arne Russchen samen met chef Arjan Steendam gebruik van de best of the best ingredients en een flinke dosis creativiteit om jou van je stoel af te blazen. Alles op je bord moet vol van smaak zijn om je zintuigen wakker te schudden en ja: dat is het ook. Van worteltartaar, popcorn polenta, aardbeien sofrito tot een kalfsribeye die smelt op je tong. Een schilderij op je bord is het, bijna zonde om op te eten. Bijna.

 

Of je nu komt voor een intiem diner voor twee of voor een gezellige boel met vrienden en familie: met open armen wordt je ontvangen. Dan is het even bedenken of je voor een vier-, vijf- of zesgangendiner gaat. Doe die zes maar, want dan mis je niks. Er is geen menukaart, dus elke gang is een verrassing. Natuurlijk mag je heus aangeven of je ergens allergisch voor bent (graag zelfs) of een bepaald dieet aanhoudt, maar doe dat wel even wat tevoren. Vlees, vis of helemaal vega, all good. Fan? Dan staat er elke acht weken een geheel nieuw menu op je te wachten!

Wijn en spijs - hand in hand bij Adam

Wijn en spijs - hand in hand bij Adam

Bij Adam hebben ze ook een uitgebreide selectie wijnen en dranken. Kun je zelf wat kiezen, maar je kunt ook de sommeliers aan het werk zetten om een goede pairing te maken. De ervaren sommeliers staan paraat om je van alles te adviseren en je te helpen om de juiste keuze te maken. Juist als je door de keuzes het bos niet meer ziet, dan ondersteunen ze graag. Het is hier the full experience!

Naast dat eten en drinken natuurlijk een eerste levensbehoefte is, geloven ze er bij Adam ook in dat het mensen samenbrengt. Jij met je kluppie, maar misschien ook wel met met de gezellige buurtafel ernaast. Naast het eten staat gastvrijheid hoog in het vaandel en dat merk je aan alles: je stoel wordt nog net niet aangeschoven (dat vinden we dan ook weer een beetje te eigenlijk), maar ze houden je goed in de gaten. Hier hoef je niet honderd keer je arm heen en waar te zwaaien, gewoon zitten en ze komen snel bij je kijken of langs voor een gezellig praatje. Een leuk insider weetje: ze zijn van woensdag tot zaterdag geopend en deze dagen staat al-tijd hetzelfde team voor je paraat. Aan kennis en teamspirit dus geen gebrek.

Op zeiltrip met Restaurant Adam

Op zeiltrip met Restaurant Adam

Tip: vergeet vooral niet de evenementen in de gaten te houden! Zo staat er 10 september een wijn & spijs middag op de planning en 17 september een gehele middag lunchen op een grote zeilklipper (De Twee Gebroeders). Picture this: haren in de wind, zonnetje op je toet, duik in het Markermeer, koud glas wijn en een uitgebreide viergangen lunch voor je neus (dit wil je). Wees er snel bij want: vol = vol.

Restaurant Adam