Marokko, Marrakesh18 februari 2020, door Julia van Baaren

Restaurant Azar, Marrakesh

Marokko, Marrakesh, 18 februari 2020, door Julia van Baaren

Restaurant Azar, Marrakesh

We begrijpen dat het in Marrakesh barst van de fijne, leuke en mooie eettentjes en dat de keuze dus reuze is, maar bij Azar wil je wezen. Stap het restaurant binnen en je bent beland in een soort Duizend-en-een-nacht sprookje. Het chique interieur met Arabische details schreeuwt om een avondje tafelen, of je nu een date night hebt of met het hele gezin terecht wil. Je kunt het vele goud en rood kitsch vinden, maar het past perfect in het plaatje en je weet het: when in Romeā€¦

Restaurant Azar

Restaurant Azar

Dat betekent warme tinten, overal kleine lichtjes en natuurlijk lekker eten. Heel. Lekker. Eten. De kaart is uitgebreid en dat is super want hoe lekker we de Marokkaanse tajines ook vinden, een mens kan er maar zo veel aan. Gelukkig zijn er nog vele andere traditionele Marokkaanse gerechten om uit te kiezen. Doe dat vooral, dat is hun specialiteit.

Ook nip je hier aan goede cocktails, die drink je aan de bar onder hetzelfde dak.

In de loop van iedere avond speelt er een band of draait er een dj en verschijnen er buikdanseressen. Niet de tijd en plaats voor een diepgaand gesprek maar wel heerlijk entertainment. Dat gesprek voer je aan het einde van de middag als het er heerlijk rustig is. Hoe dan ook: de sfeer is er super. Op het lijstje!

Azar