Marokko, Marrakech3 januari 2023, door Maartje

Le Jardin, Marrakech

Marokko, Marrakech, 3 januari 2023, door Maartje

Le Jardin, Marrakech

Iedere stad heeft van die plekken die, no matter what, niet te missen zijn, hoe vaak je ook al bent geweest. In Marrakech is dat zonder twijfel Le Jardin, in het midden van de Médina, de oude stad. Door een smalle deur enter je het kleine stukje groene goddelijkheid op aarde en ben je direct volledig afgezonderd van de drukte buiten - ja, het kan.

Le Jardin

Le Jardin

Vanaf het ontbijt via de lunch tot aan het diner – wanneer de lampions de mini-jungle beeldschoon verlichten, tot en met cocktails – nogmaals: ja, het kan (deze opmerking vanwege het feit dat nog steeds veel restaurants in Marokko geen alcohol schenken, al komen daar steeds meer uitzonderingen bij)!

Op het menu gerechten van over de hele wereld, allemaal met een Marokkaanse twist. Salades, pasta’s en, natuurlijk, tajine en alles nooit duurder dan 15 euro. Uitbuiken kan op een van de loungebanken. Goed te weten: Le Jardin is maar een paar stappen verwijderd van Terrasse des Épices, een fantastisch dakterras – voor de voor- of naborrel, bijvoorbeeld.

 

Le Jardin