Marokko, Marrakech4 januari 2023, door Maartje

Ryad Dyor Marrakech, Marokko

Marokko, Marrakech, 4 januari 2023, door Maartje

Ryad Dyor Marrakech, Marokko

Het irritante aan Marrakech? Dat er te veel te prachtige logeeradressen zijn en dat je of twee weken lang moet hotel-hoppen om ze allemaal te zien, of keihard moet kiezen. Waren we daardoor bijna deze pracht en praal vergeten. Ryad Dyor zit, zoals zoveel riads, ook in het oude centrum van Marrakech, ergens in de wirwar aan ministraatjes, en wel in het alleroudste deel van de stad. Anders dan de meeste riads is Ryad Dyor een samensmelting van twee authentieke riads (traditionele Marokkaanse huizen met een dikke muur die de zon en het lawaai van de stad buiten houden, gebouwd rond een binnentuin) waardoor er een licht, groot hotel is ontstaan.

 

Groter dan de meeste riads, ja, maar (gelukkig) is Ryad Dyor intiem gebleven; er zijn maar zeven kamers. Suites eigenlijk. Bovendien: twee huizen, en dus ook twee binnentuinen. In de ene vind je het kleine zwembad (niet om baantjes in te trekken, wel om in af te koelen) en in de andere vooral palmbomen en een fontein.

Het (ALLER)beste van Marrakech lees je hier: Marrakech

Riad Dyor

Riad Dyor

Hoewel riads typisch Marokkaans zijn, zijn de beste adressen toch wel degene die (mede) gerund worden door Europese eigenaren. Ook hier het geval – eerlijk is eerlijk. De eigenaren brachten Ryad Dyor net wat meer luxe en net wat meer van wat onze Europese smaak en standaard verlangt – eerlijk is wederom eerlijk. Het dakterras is ook dik voor de bakker en geeft prachtig zicht over de oude stad terwijl je een overheerlijk ontbijt naar binnen schuift. Aanrader to the max.

Ryad Dyor