Marokko, Marrakech13 februari 2020, door Maartje

Fellah Hotel, Marrakech

Marokko, Marrakech, 13 februari 2020, door Maartje

Fellah Hotel, Marrakech

Een van de allerbeeldigste slash opvallend betaalbaarste (zeker voor die looks) plekken waar ik ooit een tukje deed, is echt, echt, echt het Fellah Hotel, een klein kwartier buiten Marrakech. Een filmset is het eigenlijk, vol quasinonchalant geplaatste props. Zoals daar zijn een oude Mercedes, een boomhut en gigantische cactussen waar je maar kijkt.

Fellah

Fellah

Ze staan tussen zeven losse gebouwen met slaapkamers vol eerdergenoemde beeldigheid, in een chique hippiestijl. Bij het centrale restaurant is een heerlijk all day long hang-zwembad waar op gezette tijden het lieve personeel een Marokkaanse hap bij je bedje komt brengen, en pal achter dat hoofdgebouw staat de sportruimte. Sportruimte? Ja, ik zou ‘m normaal niet noemen maar het is een pronkstuk: een boksring omringt door planten en lage ramen waardoor het licht prachtig verzadigd binnenvalt. Zelfs de meest luie vakantieganger wordt verleidt tot een robbertje sparren, heus. De nieuwe yogaschool, een stukje verderop, mag er ook zijn. Dat ga je ook doen want verder is er in de wijde omtrek eigenlijk niet zoveel te beleven – niks om precies te zijn. Je hangt bij Fellah, een dag of twee, tot je weer naar de stad gaat, zo is dat.

Minpunten, behalve die relatieve saaiheid (of: het betere niksdoen natuurlijk, het is maar hoe je het bekijkt)? Toch wel, we moeten kritisch zijn: het eten is echt niet heel erg goed en/of gevarieerd, maar dat hou je twee dagen lang meer dan prima vol.

Fellah Hotel