11 februari 2020, door Maartje

Een RONDJE PINTXOS door San Sebastián doe je zo

11 februari 2020, door Maartje

Een RONDJE PINTXOS door San Sebastián doe je zo

Net als in Bilbao spendeer je een eetavond in San Sebastián al hoppend door de stad. Het is niet voor niets dat Baskenland de beste chefs op aarde voortbrengt: het is ondoenlijk om hier slechts één, twee of, vooruit, drie pintxosbars te noemen. Dus een rondje pintxos it is, voor een heerlijk en bovendien avondvullend programma waar je niet eens blut van raakt.

Rondje pintxos door San Sebastián

Rondje pintxos door San Sebastián

Begin vooral in de oude stad, om meteen lekker in de traditionele vibe en dito bites te komen. Paco Bueno is een familierestaurant dat beroemd is om zijn tempuragarnalen. Met een glas txakoli (een lokaal licht wijnje) een prima licht begin van de avond. Om vervolgens een modern adres aan te doen, een cocktailbar nota bene: Sirimiri. Ook niet te lang blijven aangezien de rekening hier voor twee drankjes en een pintxoshap zomaar het astronomische bedrag van 20 euro bereikt, in vergelijking met een euro of 4 bij Paco Bueno. Bestel de pulpo of ibéricoham. Casa Urola is een van de topplekken in het oude gedeelte. De chefkok, Pablo Loureiro, zit erop. De beste producten en de lekkerste groenten en sint-jakobsschelpen (geserveerd met koude ajoblanco: amandel-knoflooksoep). Cava erbij. En weer door.

Naar Gandarias, een andere klassieker, vooral vanwege de steak pintxo met peper. Bar Gandarias gaat later open dan alle andere zaken en de risotto is een goede optie voor vegetariërs hier. Je sluit echt af bij Atari, lange tijd het enige gin-tonic adres van de stad. Liever één adres? Doe dan TX Club: boven een pintxoszaak, in de kelder een speakeasy-stijl club waar je een tafel kunt reserveren. Het eten is een heerlijke mix van Spaanse klassiekers: romige paddenstoelenrijst met yuca en een Schots ei met bloedworst. Een uitstekende cocktail- en wijnkaart en de dj in het weekend maken dit tot een fijne onestopshop.

Ps: de rest van het leukste van de stad lees je hier, en waar we slapen check je hier