Nederland, Utrecht30 augustus 2023, door Merche Ariza Gallego

Restaurant Blauw is het beste Indonesische restaurant van Utrecht

Nederland, Utrecht, 30 augustus 2023, door Merche Ariza Gallego

Restaurant Blauw is het beste Indonesische restaurant van Utrecht

Zeg je comfort food, dan zeg je Indonesische rijsttafel. Laat Utrecht nou net een heel goed Indonesisch restaurant hebben. Restaurant Blauw is een bekende naam door zowel de vestiging in Amsterdam, de vermeldingen in de Michelin Gids en het gelijknamige kookboek. Wij Utrechters hebben het goed getroffen dat Springweg 16 in Utrecht next was. Je kunt bij Blauw smullen van authentieke Indonesische gerechten zoals Daging Rendang, Saté Ayam en spekkoek na. Wél in een modern jasje gestoken. Wie keuzestress wilt voorkomen (of gewoon zoveel mogelijk wilt proberen), kiest voor de rijsttafel. Liever thuis eten? In Utrecht is ook de Toko Blauw te vinden waar je eten kan afhalen.

Authentieke Indonesische rijsttafels

Authentieke Indonesische rijsttafels

Wanneer je een van de rijsttafels bestelt, zorg er dan voor dat je geen spullen op tafel laat liggen wanneer het eten wordt geserveerd. De tafel staat binnen de kortste keren vol met bakjes met gerechten waarvan het water in je mond loopt.

Combineer je maaltijd met een gin-tonic met de huisgemaakte Gin 7 Rempah. Hoe groot jouw trek ook is, soms wint de rijsttafel. En stiekem is dat niet erg, want van een tasje met restjes to go heb je de volgende dag nog net zoveel plezier tijdens de tweede ronde.

Restaurant Blauw