Nederland, Utrecht31 oktober 2023, door Merche Ariza Gallego

Om blij van te worden: restaurant Blij in Utrecht

Nederland, Utrecht, 31 oktober 2023, door Merche Ariza Gallego

Om blij van te worden: restaurant Blij in Utrecht

Het was voor ons nog een verborgen parel net buiten het centrum van Utrecht, maar wat zijn we blij (pun intended) dat we dit betaalbare restaurant hebben gevonden. De voorpret begint op hun Instagram-pagina, waar je lekker wordt gemaakt met cocktails, verfijnde bordjes en een super knus terras aan het water. Als je het concept van Blij hoort, dan wil je vandaag nog reserveren (en dat moet je zeker doen; want leuk!).

Sharing is caring

Sharing is caring

Je twijfelt tussen twee gerechten en wanneer de borden op tafel worden gezet heb je het gevoel dat je toch verkeerd hebt gekozen. Het bord van je buurman ziet er jaloersmakend uit… Niet bij Restaurant Blij. Hier bestel je twee halve gerechten per gang (en die zijn voor shared dining begrippen alles behalve klein).

Ben je met zijn tweeën en bereid om te delen? Dan passeren 12 heerlijke gerechten de revue. We waren omver geblazen hoe lekker en verfijnd het menu was, dus de mogelijkheid om zoveel mogelijk te proeven werd zeker gewaardeerd. In een dergelijk concept is het eigenlijk not done om twee keer hetzelfde gerecht te bestellen, maar wij maken graag een uitzondering voor de chocolademousse met zeezout en olijfolie.

Restaurant Blij