Dineren bij restaurant Hemel & Aarde in Utrecht

Nederland, Utrecht, 11 juni 2023, door Merche Ariza Gallego

Dineren bij restaurant Hemel & Aarde in Utrecht

Uiteten in Utrecht en iets speciaals te vieren? Of wil je gewoon heel lekker uitgebreid eten? We vonden de perfecte plek in hartje Utrecht, namelijk restaurant Hemel & Aarde. We denken wel te weten waarom dit bijzondere restaurant deze naam heeft gekregen. Onze gok: hemel omdat je je 7-gangen lang in de food-hemel bevindt, aarde omdat de focus van de keuken ligt op seizoensgebonden producten. Dat je hier lekker gaat eten is een feit: Hemel & Aarde verscheen eerder in de Michelin Gids 2023 selectie. Ook wij schoven hier aan voor een feestmaal.

Restaurant in het centrum van Utrecht

Restaurant in het centrum van Utrecht

Grote kans dat je er langs bent gelopen als je in de binnenstad van Utrecht bent geweest. In de Keistraat – op steenworp afstand van de Dom – bevindt zich dit mysterieuze restaurant. We zeggen mysterieus, want vanaf de straat kun je net niet goed naar binnenkijken. Geloof ons: het wauw-effect is des te groter als je door de grote deuren naar binnen stapt.

Hoge plafonds met schilderingen, een spiegel kubus in de lucht (ja, echt!) en tropische planten langs je tafel. Het is een grote ruimte, maar het voelt bijzonder knus eenmaal aan tafel. Je kan bij Hemel & Aarde terecht voor lunch en diner, waar je in de middag kan genieten van 3 tot 4 gangen en in de avond van 5 tot 7 gangen.

Het menu

Het menu

Terug naar het diner. Toen we het hadden over 7-gangen feest, bedoelden we ook echt 7-gangen feest. De focus voor de gerechten van chef Rene van der Weijden en brigade liggen bij seizoensgebonden producten en ook fijn: groenten spelen de hoofdrol, vis en vlees de bijrollen.

Het signatuur gerecht is de rode biet en we kunnen je alvast vertellen, zo lekker heb je een biet nog nooit geproefd. Wedden? Ons werd verteld dat dit gerecht altijd op de kaart blijft staan en we snappen dat maar al te goed. Wat je verder kunt verwachten ligt aan moeder natuur, want bij Hemel & Aarde wordt het menu bepaald door wat de aarde op dat moment te bieden heeft. Wat het ook zal zijn, het is een feit dat je heerlijk gaat eten.

Hemel & Aarde