Nederland, Amsterdam15 augustus 2022, door Michel + Renske

Bijzonder eten bij Restaurant Bois in het HEM, Zaandam

Nederland, Amsterdam, 15 augustus 2022, door Michel + Renske

Bijzonder eten bij Restaurant Bois in het HEM, Zaandam

Vanuit de grote stad kom je bij deze parel van een restaurant per fiets, per zee of over de weg. Wij gaan het liefste voor de combinatie water en fiets, want niks zo leuk als bij het HEM aankomen met de pont. Vanaf Amsterdam Centraal zo'n 30 minuten fietsen naar de desbetreffende pont. Wel de bedoeling dat je bij Bois reserveert - want doe je dit, dan wacht er een heerlijk acht (ja acht!) gangen menu op je. Bijzonder eten doe je bij Restaurant Bois in het HEM, Zaandam.

Restaurant Bois

Restaurant Bois

Restaurant Bois is anders dan anders en blinkt uit, we zullen dit natuurlijk even de nodige toelichting geven. Bij Bois koken ze net een beetje anders. Allereerst is het vegetarisch, ten tweede wordt er gewerkt met ouderwetse bereidingswijze. Denk aan fermenteren, inmaken en veel van de barbecue of open vuur. Uit de keuken toveren ze 8 fantastische gerechten, die allen anders zijn en steeds weer naar meer smaken. Daarbij blijf je elke gang benieuwd hoe de volgende je nog meer kan verrassen.

En dan het interieur: bij Restaurant Bois kom je binnen in de bekende kunsthal met in deze grote ruimte een klein aantal tafels. De tafels van Bois. De keuken is minimalistisch ingestoken en geeft meteen een pop-up vibe, genoeg mise-en-place ruimte, een houtoven en c’est tout.

Naast het fantastische eten en interieur, zijn de wijnen wellicht nog wel extravaganter. Alle wijnen die geserveerd worden zijn biodynamisch of, zo noemen we het in de volksmond, natuurwijnen. Heb je goede zin, dan kan je een wijn pairing nemen – dat doet natuurlijk meteen een strik om je avond, dat snap je. De kers op de taart.

Genoeg over het diner.. Zin om de ochtend daarna weer bij Bois te starten? Dat kan. Of nou ja, niet helemaal: vrouw van de chef runt een zuurdesembakkerij op hetzelfde plekje, maar dan overdag. Zuurdesembakkerij Solinger genaamd. Ook een aanrader als je je eenmaal in de hood begeeft en overnacht.

Let op: Bois is alleen open in het weekend – dus houd daar rekening mee voor je agenda.