9 september 2021, door Maartje

Restaurant Bord’Eau in (het prachtige) hotel De L’Europe Amsterdam wordt restaurant Flore

9 september 2021, door Maartje

Restaurant Bord’Eau in (het prachtige) hotel De L’Europe Amsterdam wordt restaurant Flore

Restaurant Bord'Eau in (het prachtige) hotel De L’Europe Amsterdam (die met twee Michelinsterren inderdaad) is niet meer. Dat is geen verdrietig nieuws hoor. Welnee: de veranderingen van het restaurant zijn - zo hebben we bedacht - de laatste fase van de transformatie van hotel De L’Europe Amsterdam. Naam en looks werden aangepast zodat de zaak weer optimaal aansluit op het om-te-smullen-hotel. Verder bleef de staf onder leiding van chef Bas van Kranen gewoon hetzelfde. Goed nieuws dus, al met al.

Restaurant Flore in Hotel de L'Europe

Restaurant Flore in Hotel de L'Europe

Nieuw jaar (we noemen post-Corona gewoon een nieuw jaar en we hopen van harte dat we post-corona zijn), nieuwe koers. Dat idee. Mét de kwaliteit (en oké, ook de klassieke gastronomie) die je van Van Kranen & Co gewend bent, natuurlijk, maar met meer creativiteit, duurzaamheid en pure producten. Op het menu lichte gerechten, lokale ingrediënten en een wekelijks wisselende menu. Zin in wel! Elegante eenvoud noemen ze het zelf, en als we het menu en de looks van Restaurant Flore  zien, geloven we dat meteen.

De naam Flore komt van het woord ‘flora’ dat ‘bloeiend’ betekent. En dat verwijst weer naar de boeren en kwekers die met zorg omgaan met dieren, groenten en oog hebben voor biodiversiteit. De leveranciers waar Flore inkoopt, U snapt. De keuken van Flore gebruikt geen zuivelproducten en groenten nemen een belangrijke plek in op het menu. Ook leuk: in de kelder van Flore zit tegenwoordig een fermentatie-lab en een ‘Conscious fine dining’ ruimte. Van Kranen & Co maken er onder andere sappen en groenten in. Gasten kunnen bijzondere wijnen drinken met een bijpassend gerecht.

Restaurant Flore