Nieuw: restaurant en wijnbar Clos in Amsterdam Oost

Nieuw: restaurant en wijnbar Clos in Amsterdam Oost

Houd je onze lijst met Nieuw en Niet Te Missen Restaurants in Amsterdam in de gaten? Die geven we wekelijks een update en af en toe lichten we er weer eens eentje uit. Omdat het kan en gewoon leuk is. Zoals deze: restaurant en wijnbar Clos in Amsterdam Oost. Open sinds maart (and then Rona happened) en nu weer hartstikke áán voor een potje wijnen, wijnen, wijnen.

Clos Amsterdam

Clos Amsterdam

Op dus maar weer naar het toch al o zo leuke Beukenplein. Wijngenie Rutger De Witte opende hier, op het hoekje, namelijk wijnbar en restaurant Clos en laten wij nou net heel goed zijn in wijnen, eten en wijnen en daarna weer eten. Met een wijntje. Met dank aan een crowdfundingactie (vinden we stoer) is de verbouwing van Clos goed gelukt. En de titel wijnbar dekt de lading prima: er staan namelijk meer dan 100 verschillende handgemaakte wijnen op de kaart, hallelujah! Het zullen bovendien geen lullige wijnen zijn; Rutger werkt zo wat zijn hele leven in de wijnindustrie: hij had een job bij Grape District en ook gaf hij aan verschillende restaurants advies over de wijnkaart. Naast wijnen kun je er ook eten zo wil Rutger bijvoorbeeld de aller beste charcuterieplank van Amsterdam serveren #welike.

Op papier 10 punten. Kwamen we langs, spontaan, terwijl het buiten met bakken uit de hemel kwam, vonden we de service een beetje grillig maar hé, er kan een steentje verkeerd hebben gezeten ofzo. We komen terug want we weten bijna zeker dat dit een eenmalig foutje was.

Clos Amsterdam