2 februari 2018, door Barts Boekje

6 x Beukenplein in Amsterdam Oost

2 februari 2018, door Barts Boekje

6 x Beukenplein in Amsterdam Oost

Het ooit zo lelijke Beukenplein is zo onderhand één van de lekkerste/ leukste/ gezelligste/ knapste horecapleinen van Amsterdam Oost geworden. Met restaurants, koffiezaken en nieuwe borrelplekken die als paddestoelen de rond uit schieten, allemaal (oke, bijna allemaal) met een mega-zonnig terras (want het is alweer bijna lente, toch?), is het best wel tijd voor: 6x Beukenplein in Amsterdam Oost.

Barts Boekje - Mississippi Amsterdam

Mississippi Bar Kitchen
One Mississippi, two Mississippi, three Mississippi… Oke, flauw, we houden het even bij één Mississippi. Mississippi Bar Kitchen Amsterdam is de volledige naam om precies te zijn en Mississippi Bar Kitchen Amsterdam staat voor – dat is helder wanneer je de naam ook maar een klein beetje gaat ontleden – voor het beste van de Zuidelijke regionen van Amerika. Laten we daar nu helemaal hartstikke dol op zijn, met name qua food & drinks welteverstaan.

Beukenplein 50, Amsterdam

Barts-Boekje- maxwell

Maxwell
Eén van de zaken van die 3 Wijzen uit het Oosten, van je-weet-wel Louie Louie, Smokin’ Barrels, Bukowski, Bar Basquiat, de Biertuin en Bar Botanique (om maar even een kleine greep te noemen). Zo’n lekker no nonsense (eet)café waar je terecht kan voor een goeie kop koffie, dik belegd broodje, goed speciaalbiertje, of een Saté Ajam van kippendij. Maar ook staan ze bekend om hun befaamde pubquiz op maandag.

Maxwell dus, mét heerlijk zon-terras.

Beukenplein 27, Amsterdam

Barts-Boekje- coffee bru

Café Bru
Met koffie van Rumbaba (lokale koffiebrander uit Oost) en Monkey chief thee is dit en blijft een van de fijnste koffiezaakjes in Oost, met de lekkerste koffie en heerlijkste lekkernijen. Geen hip gedoe, maar kwaliteit in een ongecompliceerde sfeer. Met een top bediening, die stuk voor stuk gek zijn op het maken en serveren van goeie koffie. Aanrader!

Beukenplein 14, Amsterdam

Barts Boekje - Smokin Barrel Amsterdam Oost

Smokin’ Barrels
Op het menu een beproeft concept bij Smokin' Barrels: surf & turf 2014 stijl, burgers vs kreeft. Maar ook tournedos, een picobello kreeftenbisque en sla, dat ook. De chocomouse is… nouja, gewoon heerlijk. Maar ook voor een cocktail avondje zijn ze van alle markten thuis. Oh, én het pand heeft een heerlijke patio, gewoon, voor in de zomer.

Beukenplein 22, Amsterdam

barts-boekje-mama-dough

Mama Dough
Pizza aan het immer gezellige en nog gezelligere Beukenplein in Amsterdam OostMama Dough is de naam, waar je ter plekke kan peuzelen of kan afhalen. Pizza’s met dunne bodem’s, op een top plek, voor een fijne prijs. Goudbruin gebakken door de luitjes die het klappen van de zweep leerden bij o.a. Bukowski. En voor in de zomer hebben ze een uitgebreid terras, voor de borrel plus pizza.

Beukenplein 21, Amsterdam

Barts-Boekje-rotisserie oost

Rotisserie Oost
Burgers, spareribs en kip hebben ze er, niet ingewikkeld, wel heel, heel erg lekker. O, en heus niet weer precies dezelfde burger, neen, we hebben het hier over 2 heerlijk dunne doch ruwe runderburgers met – eindelijk – lekker weinig brood en lekker veel groenteprut. Precies goed. Een vega-, kaas- of kipvariant kan ook. En een meer dan gezellige borrelplek is Rotisserie Oost ook al (een van de eerste Amsterdammers met Brooklyn Lager op de tap). Met ook al weer zo’n fijn terras buiten. Het houdt maar niet op aan het Beukenplein in Oost.

Beukenplein 17, Amsterdam