Nederland, Amsterdam6 maart 2022, door Maartje

6 x Beukenplein in Amsterdam-Oost

Nederland, Amsterdam, 6 maart 2022, door Maartje

6 x Beukenplein in Amsterdam-Oost

Het ooit zo lelijke Beukenplein is zo onderhand een van de lekkerste/ leukste/ gezelligste/ knapste horecapleinen van Amsterdam-Oost geworden. Met restaurants, koffiezaken en nieuwe borrelplekken die als paddenstoelen de rond uit schieten is het best wel tijd voor: 6x Beukenplein in Amsterdam-Oost. Et voila, 6 x leuks en lekkers aan het Beukenplein in Amsterdam-Oost

CLos

CLos

Als je niet weet waar je het moet zoeke op het Beukenplein, dan ga je sowieso naar restaurant en wijnbar Clos. Een zogenoemde no brainer. Lees meer over Clos Amsterdam

Café Bru

Café Bru

Met koffie van Rumbaba (lokale koffiebrander uit Oost) en Monkey chief thee is en blijft dit een van de fijnste koffiezaakjes in Oost, met de lekkerste koffie en heerlijkste lekkernijen. Geen hip gedoe, maar kwaliteit en een ongecompliceerde sfeer. Met een top bediening, die stuk voor stuk gek zijn op het maken en serveren van goeie koffie. Aanrader!

Fotocredits: Ryan Sneider

Café Bru

Rotisserie Oost

Rotisserie Oost

Burgers, spareribs en kip hebben ze er, niet ingewikkeld, wel heel, heel erg lekker. O, en heus niet weer precies dezelfde burger, neen, we hebben het hier over 2 heerlijk dunne doch ruwe runderburgers met – eindelijk – lekker weinig brood en lekker veel groenteprut. Precies goed. Een vega-, kaas- of kipvariant kan ook. En een meer dan gezellige borrelplek is Rotisserie Oost ook al (een van de eerste Amsterdammers met Brooklyn Lager op de tap). Met ook al weer zo’n fijn terras buiten. Het houdt maar niet op aan het Beukenplein in Oost.

Rotisserie Oost 

Gangnam Chicken Oost

Gangnam Chicken Oost

Het is een beetje een vreemde kip… Euh, eend in de bijt maar Gangnam Chicken Oost is stiekem toch echt wel een hele leuke. En lekkere. De titel van de toko verraad al waar het hier over gaat: Koreanse kip uiteraard. gefrituurd and the good kind.

Mama Dough

Mama Dough

Pizza aan het immer gezellige en nog gezelligere Beukenplein in Amsterdam-Oost. Mama Dough is de naam, waar je ter plekke kan peuzelen of kan afhalen. Pizza’s met dunne bodems, op een top plek, voor een fijne prijs. Goudbruin gebakken door de luitjes die het klappen van de zweep leerden bij o.a. Bukowski. En voor in de zomer hebben ze een uitgebreid terras, voor de borrel plus pizza.

Mama Dough

La Cerveceria

La Cerveceria

Olé voor Spanje-galore in eigen land: La Cerveceria. De zoveelste Spanjaard in eigen land inderdaad, maar dat vinden we op zijn zachtst gezegd helemaal niet erg. La Cerveceria Amsterdam-Oost zit op de plek waar tot voor kort Smokin’ Barrels zat. Lekker met de trend mee: burgers move over voor tapas en paella en voor cava en cerveza.

La Cerveceria 

Maxwell

Maxwell

Een van de zaken van die 3 Wijzen uit het Oosten, van je-weet-wel Louie Louie, Bukowski, Bar Basquiat, de Biertuin, Bar Botanique en binnenkort Karavaan  (om maar even een kleine greep te noemen). Zo’n lekker no nonsense (eet)café waar je terecht kan voor een goeie kop koffie, dik belegd broodje, goed speciaal biertje, of een Saté Ajam van kippendij. Maar ook staan ze bekend om hun befaamde pubquiz op maandag.

Maxwell