Nederland, Amsterdam3 juli 2024, door Isa de Laat

Hip & Happening: Restaurant en Bar Badcuyp in de Pijp

Nederland, Amsterdam, 3 juli 2024, door Isa de Laat

Hip & Happening: Restaurant en Bar Badcuyp in de Pijp

Restaurant met de meeste wijnen op de kaart in de Pijp? Dat moet vast en zeker restaurant de Badcuyp zijn. Met maar liefst 250 wijnen neemt Restaurant & Bar Badcuyp de plaats van de Escobar in. Het is er fijn vertoeven in de twee ruimtes, met een bar als werkeiland, een oesterbar midden in de zaak en een keuken waar hapjes worden bereid op open vuur. Donkere houttinten met daarbij een lichte, grijze vloer en meubels uit antiekwinkels en tweedehandszaken. Eerder een cafélook, zullen we maar zeggen. En what about de Escobar? Grote kans dat je het een en ander nog terugziet: ze hergebruiken meubels van de voormalige Escobar.

De Badcuyp in de Pijp

De Badcuyp in de Pijp

Wie zijn zij? De drie jonge mannen Joep Hermans (21), Tobias Kuijt (27) en Martin de Nes (30) hebben een aantal jaren ervaring opgedaan bij Flore, Rijsel, Bar du Champagne, Helling7, Panache en Secret Garden. Iets met jong ondernemersbloed en zo begonnen ze iets voor zichzelf, en De Pijp moest de bestemming zijn. Een gezellige plek voor een ontspannen diner, een snelle hap, een drankje of een goed glas wijn.

De naam, Badcuyp, refereert naar het oude jazzcafé dat ooit op deze plek zat, maar het gebouw heeft daarvoor ook gediend als badhuis. Cuyp verwijst naar de Albert Cuypmarkt. Wil je het meemaken in Amsterdam? Dan is De Badcuyp waar je op woensdag van 17:00 uur tot laat wil blijven en op zaterdag vanaf 13:00 uur. Een spontaan bezoekje is mogelijk, maar reserveren biedt de meeste garantie.

Restaurant de Badcuyp