Nederland, Gent4 april 2022, door Bo Peters

Het populairste restaurant van Gent, België? Dat moet restaurant Heritage zijn

Nederland, Gent, 4 april 2022, door Bo Peters

Het populairste restaurant van Gent, België? Dat moet restaurant Heritage zijn

Eén van de nieuwste restaurants in Gent (geopend in 2021), maar direct een van de populairste in de stad, dat moet restaurant Heritage zijn. Een parel. Verscholen in een het historisch hart van Gent, het Patershol: daar vind je Heritage. Een restaurant voor de fijnproevers onder ons is het, al zijn we dat stiekem allemaal, toch? Dus hup: maken die reservering! And thank us later.

Heritage, Gent

Heritage, Gent

Restaurant Heritage wordt gerund door een 25-jarige (ja, écht!) vrouwelijke chef-kok. Van oorsprong komt ze uit Duitsland en na omzwervingen door Peru en Frankrijk – werkende in tweesterren Michelin-restaurants – viel ze als een blok voor het immer charmante België. Ze opende dit restaurant en gaf het een Latijns-Amerikaanse menukaart; een schot in de roos. Eerlijk is eerlijk: de looks van het lokaal zijn niet per se je-van-het en een dimmer op de lampen zou niet misstaan… Maar charmant en warm is het er wel. Nog belangrijker: de gastvrijheid is on, het eten is verrukkelijk en oh-boy de bijpassende wijnen zijn hemels. Geen keuzestress, want je kunt alleen kiezen uit een a la carte vijf-gangen vis- of veggie menu, dat vaak wisselt. Groenten en kraakverse vis staan centraal in Heritage. Hier krijg je de twee-punt-nul versie van enchiladas of gerechten als roggevin met chique groenten. Geloof ons: hemels. De gerechten zijn piekfijn opgemaakt en hebben nét dat beetje extra. 

Het personeel is vakkundig en vriendelijk, heeft kennis van wijnen en weet precies hoe ze de gasten dat exclusieve gevoel moeten geven. Dikke duim omhoog. Dit wil je namelijk als je een avond gaat fine-dinen. De hele beleving, dat is wat telt.

Kortom: de belangrijkste reden om hier te gaan eten? Het eten is bij Heritage gewoon echt waanzinnig goed en lekker! Dus trek je mooiste pakkie aan (mag, hoeft niet) en maak die reservering.  Kijkend naar al die jubelende recensies, is Heritage namelijk zo’n restaurant op de watch-list voor een Michelin- ster. Believe us.