10 november 2016, door Maartje

Restaurant Hummus Delft

10 november 2016, door Maartje

Restaurant Hummus Delft

Delft is een pareltje rijker. Een pareltje voor iedereen die gek is op hummus that is. Een jong ondernemend stel uit Delft combineerde de Arabische achtergrond van de één en de liefde voor koken van de ander tot een hemels hummusparadijs: Restaurant Hummus Delft. Maar heus.

Bij Hummus kies je uit vier soorten hummus die vervolgens worden geserveerd met huisgemaakte pita’s, gemaakt van meel gemalen in de Delftse molen. Of ga voor een dip van baba ganoush of feta, met sides als zoete aardappel frietjes en foule mudammes (wat? Salade van gekruide boterbonen). Verder staan er nog meer salades op het menu en specials als Shakshuka (een gepocheerd ei in een kruidige tomatensaus). Een vers pita broodje met falafel, sabich (gefrituurde aubergine), shoarma, kofte van de Vegetarische Slager - kan allemaal. Aftobben doe je met huisgemaakte limonade bij van hibiscus met granaatappel of een echte Arabische koffie. Et voila, Oosterse sferen-galore. Vrijwel alle ingrediënten zijn biologisch, op een paar Midden-Oosterse specialiteiten na, kijk, lekker eerlijk en bovendien geloofwaardig vinden we dat.

Meer Delftse toppers lees je hier: DELFT

hummus-delft

Dat het hierboven opgesomde eten bovenal onwijs lekker is, laat zich raden. Daarnaast wordt, ook leuk, alles geserveerd op een lange houten plank. Overal is over nagedacht: leuk servies, leuk interieur, leuk volk. Hummus begrijpt het. En de roze fluwelen bank voor het raam, mogen we die hebben?

Tot slot – alsof het allemaal nog niet beter kon – heeft Hummus cocktail friday! Wat dacht je van een Sumak Sour, een elegante cocktail met Nieuw Amsterdam wodka, granaatappel, een beetje sumak (soort besje), afgemaakt met rozenbitters? Of een Bedouin Venom (gif van de Bedoeïen haha) een gekruide donkere cocktail van gekruide rum, ginger beer en verse gember. Oosters genieten! Nu alleen nog duimen dat de roze bank nog vrij is. Hummus.