Spanje, Valencia2 april 2020, door Maartje

Stedentrip goals: VALENCIA MET KIDS

Spanje, Valencia, 2 april 2020, door Maartje

Stedentrip goals: VALENCIA MET KIDS

Waar wij zelf vooralsnog de grote klassiekers als Parijs, London en New York met kroost de afgelopen jaren angstvallig vermeden (ligt vast aan ons, maar wij zijn nou eenmaal niet het type dat fluitend met luiertas, kolfapparaat en driewieler fifth avenue afstruint), durfden we Valencia met kids wel aan...

(pak meteen ook die andere Valencia-lijst er even bij)

Valencia met kids - moet je doen

Valencia met kids - moet je doen

We sommen even voor u op: De mensen zijn über-vriendelijk (zelfs als je peuter in hun schattige, hippe lunchtentje de mozaïek ingelegde design tegelvloer als racebaan gebruikt), het weer is er bijna altijd zonnig en zacht, de stad heeft een enorme historie met veel indrukwekkende gebouwen (mocht je kind toevallig gefascineerd zijn van ridders en kastelen zit je sowieso goed), het heeft grote stadsparken en het strand is er om de hoek, het is betaalbaar (rekeningen waren bij ons letterlijk de helft van die op Ibiza!), een vrijwel autovrije binnenstad met verrukkelijke eettentjes en de coolste kleurrijke street art op elke hoek van de straat.

Fietsen door stadspark ‘Jardínes del Turia’ Valencia

Fietsen door stadspark ‘Jardínes del Turia’ Valencia

Fietsen door stadspark ‘Jardínes del Turia’ vonden wij top. Ooit een rivier, nu een park dat als een 7 km lange groene ader dwars door de stad loopt. Op elke 10 meter bevindt zich een speeltuin, voelbalveld, bloemperk, fitnesspot, picknickplaats of hangout. Een van de meest indrukwekkende is definitely speeltuin Gulliver waar de gigantische reus uit het gelijknamige boek op zijn rug ligt en waar kinderen op en in kunnen klauteren en vanaf kunnen glijden. Aan het eind van het park wacht het indrukwekkende architectonische hoogstandje Ciutat de les Arts i les Ciències – oftewel City of Art and Sience – gebouwd in 2009 omdat Valencia het zat was om in de schaduw van Barcelona te staan. De 6 futuristische witte gebouwen worden omringt door knalblauw water waarin je kan suppen of kan ronddobberen in enorme waterballen.

Cool voor de smart kids: hier zijn ook het L’Oceanogràfic (een gigantisch zeeaquarium), het Museu de les Ciències Príncipe Felipe (een soort Nemo 2.0) en Hemisfèric, waar je de meest indrukwekkende 3D movies kunt zien.

Dierentuin Bioparc Valencia

Dierentuin Bioparc Valencia

Ook meer dan leuk om te doen, zeker wanneer je een paar dagen in de stad bent: het Bioparc Valencia. Een dierentuin, al is het meer een park. Sterker nog: het staat bekend als één van de mooiste dierentuinen ter wereld. Je vind het park net buiten de binnenstad maar nog steeds op relaxte fietsafstand.

Overige musea in Valencia met kids

Overige musea in Valencia met kids

Museo de los Soldaditos de Plomo – hier staan 85.000 (!) tinnen speelgoedsoldaatjes opgesteld in allerlei historische settingen. Indrukwekkend!

Museum of Natural Science – voor kleine archeologen in de dop. Het museum heeft levensgrote skeletten van dino’s en andere prehistorische types (ook erg leuk voor jezelf).

Fietsen door stadspark ‘Jardínes del Turia’ vonden wij top. Ooit een rivier, nu een park dat als een 7 km lange groene ader dwars door de stad loopt. Op elke 10 meter bevindt zich een speeltuin, voelbalveld, bloemperk, fitnesspot, picknickplaats of hangout.

Good to know in Valencia

Good to know in Valencia

Er lopen fietspaden vanuit de binnenstad tot aan het strand.

Taxi’s zijn erg goedkoop! Heel fijn voor wie vermoeide kleuters op pad is.

Hotel Palacio de Rojas

Hotel Palacio de Rojas

Het leukste, meest stylische hotel in een rustig straatje in de historische binnenstad dat ook nog eens erg geschikt is voor met kids. Ze verhuren namelijk ook appartementen, waarbij je alsnog ’s ochtend lekker kunt aanschuiven bij het ontbijt in het restaurant dat bij het hotel hoort (en dat restaurant is dan ook weer erg handig voor als je ’s avonds toch nog ff lekker romantisch wilt dineren, terwijl de kids op bed liggen met babyfoon) Tegenover het hotel kun je fietsen (indien gewenst met kinderzit) huren.

2 x Lunch met kids in Valencia

2 x Lunch met kids in Valencia

Bar & Kitchen: Heerlijk en healthy lunchen in een oase van rust midden in de binnenstad. Het knusse Mercado de Tapineria doet bijna aan als een dorpsplein waar jong & oud, local & toerist bij elkaar komen om te eten, drinken, spelen, dansen en feesten. Er worden op dit pleintje ook regelmatig art events, markten, feestjes, exposities en workshops georganiseerd.

Jardin Urbano- Café & Art: Vegan lunchen in Berlin style in de coole wijk Ruzafa

2 x diner in Valencia (zonder kids is ook best een goed idee)

2 x diner in Valencia (zonder kids is ook best een goed idee)

Mocht je de kans krijgen er ’s avonds echt ff met z’n 2-en tussenuit te sneaken, dan is San Tommaso een über lekkere, sfeervolle, coole TOP Italiaan (ja echt, dat allemaal)

De typische Spaanse vibe vind je bij La Rentaora, een authentieke kleine locale Bodega in een steegje van niks, maar met de meest waanzinnige tapas in een knusse setting, met volop gezelligheid en Spaanse reuring.

SALUD!
Maud