Nederland, Den Haag10 november 2016, door Maartje

Restaurant Ich Bin Ein Hamburger, Den Haag

Nederland, Den Haag, 10 november 2016, door Maartje

Restaurant Ich Bin Ein Hamburger, Den Haag

In het steeds hipper wordende Zeeheldenkwartier van Den Haag vind je Ich Bin Ein Hamburger. Waar buiten grof met graffiti op de muur de naam van het restaurant staat aangegeven, blijkt het binnen een intens schattige plek, haast een oud klein theater waar de besnorde mannen van de Muppets zo over het balkon kunnen komen gluren. Het pand van Ich Bin Ein Hamburger was vroeger een drukkerij en heeft naast een lange bar en heerlijke zitjes beneden, bovenin een kleine balustrade rondom waar je ter hoogte van de kroonluchter kunt genieten van de sfeer in het restaurant beneden. En waar je stiekem kunt kijken wat de andere restaurantgangers op hun bord hebben.

Laat je niet misleiden door de Duitse titel: de kaart van Ich Bin Ein Hamburger doet eerder Frans aan. Natuurlijk hamburgers galore, maar niet zomaar hamburgers. Ga voor een black angus beef burger met terrine de foie gras en truffel madeira saus, of een confit de canardburger met vijgen. Geen vleesliefhebber? Er is ook een tuna melt burger met cheddar en piri piri mayonaise of een veggie burger van de vegetarische slager. Allemaal te ingewikkeld? Kies dan gewoon voor de black angus runderburger, en top hem met gruyere, roquefort of cheddar naar keuze. En vergeet er niet een schaaltje heerlijke dunne knapperige frietjes bij te bestellen, smullen.

ich-bin-ein-hamburger-2-den-haag

Helemaal geen zin in een burger? Dan staan er ook nog een handjevol andere gerechten op het menu, zoals een veggie lasagne of een sliptong. Of kleine voorgerechtjes als beef carpaccio met truffel en gebakken kalfszwezerik. En toetjes you ask? Onder andere crepes suzette a l’orange, een brownie met rood fruit, of coupe pistache met Frangelico sieren het menu. Klinkt chique? Valt mee, al lopen de beleefde obers wel netjes in pak met strikje.

We noemden al even de bar, waar je dus ook prima aan kunt hangen zonder hamburger met keuze uit vele cocktails en goede wijn. Sinds kort is Ich Bin Ein Hamburger 7 dagen per week geopend, en om dat te vieren zijn in november en december (2016) de cocktails op maandag €6,75. Wir sind enthousiastIch Bin Ein Hamburger.