Nederland, Amsterdam29 juli 2017, door Maartje

Restaurant La Cacerola Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 29 juli 2017, door Maartje

Restaurant La Cacerola Amsterdam

Met AL het onophoudelijke nieuws in Amsterdam vergeten we soms, heel soms, de pareltjes uit de stad te benoemen. Van die pareltjes die er al jaren zitten maar daarom zeker (!) niet minder interessant en al helemaal niet minder lekker zijn (ik voel een lijstje... Binnenkort, beloofd). Shame on us, absoluut. Maar goed dus dat van die pareltjes bij tijd en wijle zelf aan de bel trekken (dat is grappig want bij La Cacerola, het onderwerp van gesprek, kun je belletje trekken voor een frietje uit het raam! Daar zo meer over). Door een kleine upgrade bijvoorbeeld, zoals in het geval van restaurant La Cacerola, een Parel met een hoofdletter P hartje Amsterdam, vlakbij Paradiso en Buffet van Odette, zo'n adres waar je eigenlijk altijd een eetstek zoekt, Weteringstraat 41.

Barts-Boekje-la cacerola

Even terug: La Cacerola opende de deuren van hun authentieke Amsterdamse, knusse en vooral ook romantische locatie voor het eerst in 1958 (!), toen nog als Spaans restaurant. Spaans is het er allang niet meer: tegenwoordig koken chef Gustaaf Kout en zijn team een bondig seizoensgebonden menu, al worden de gerechten wél beïnvloed door de geschiedenis van het restaurant: Spaanse en Zuid-Amerikaanse roots it is. En verder? Verder wordt er gemaakt wat de luitjes van La Cacerola zelf lekker vinden en wat de markt die dag/ week te bieden heeft. Niet ingewikkeld, liever niet, wel altijd meer dan smakelijk. Op dit moment is het Schol-seizoen, waarvoor we ongetwijfeld terug gaan, maar we tafelden eerder van een 6-gangen verrassingsmenu dat we niet echt meer na kunnen vertellen (ach...). Maar er waren coquilles, er was vis van de dag en de Roja vloeide. So good. 

 

But the best - of eigenlijk: het leukst - is yet to come: wie zin in friet heeft, hoeft bij La Cacerola maar aan te bellen. Aan het rode kratje wel te verstaan (daaraan zit een deurbel bevestigd - wederom: eenvoud is key). Voor friet uit het raam. Briljant. Gooi wat kleingeld in de rode bak en niet veel later komt je friet naar beneden. Niet elke dag, alleen met mooi weer en wanneer de patat-enthousiast van La Cacerola zelf aanwezig is, maar als het rode bakje aan het touw er hangt, dan kun je bestellen (meestal door de week, niet in het weekend). La Cacerola