Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
17 February 2019
  • 12-08-2018
  • Eten & drinken, Parijs

Van de chef van Au Passage in Parijs: Le Grand Bain

Van de chef van Au Passage in Parijs: Le Grand Bain

We vallen hier op deze site soms heus in herhaling. Maar we gaan er 1) vanuit dat niet iedereen altijd alles leest. En 2): we hebben nu eenmaal onze favorieten. We are only human.

Restaurant Au Passage in Parijs is daar een goed voorbeeld van. Het restaurant is in de categorie 'niet voor iedereen weggelegd' want van de klassieke, en soms best een beetje bijzondere Franse keuken, een menukaart die alleen in het Frans aangeboden wordt (is ok, maar bestellen doen wij daardoor vaak toch behoorlijk, of in elk geval voor de helft, op de gok) en een muziekkeuze in het restaurant welke op zijn zachtst gezegd ook wel eens de wenkbrauwen doet fronzen. Commercieel? Non. Goed? Mais oui! Wat wil het geval? De chef van Au Passage heeft een nieuwe zaak geopend! Le Grand Bain is de naam en laten we Le Grand Bain nu bijna nog leuker vinden...

Le Grand Bain

Vanwaar deze uitgebreide lofzang voor een andere restaurant dan het onderwerp? Nou, omdat Le Grand Bain in alles doet denken aan Au Passage: zelfs de semi-open keuken achter geruit glas en de donkerblauwe schorten zijn hetzelfde. Maar waar Au Passage misschien al wat te bekend (en geliefd) is geworden, is Le Grand Bain ab-so-luut de new and improved versie van het restaurant in Parijs. Het eten - trés Frans natuurlijk - is geweldig. Chef Edward Delling-Williams kookt met bijzondere lokale producten van het seizoen en heeft, zelfs al in dat enorm 'in' op het moment (want hij kookt niet omdat het 'in' is), een voorliefde voor bijzondere groente. Gezond eten maar met een dot boter. Wat soms ook heel gezond is. Het menu staat (zoals bij Au Passage) op een krijtbord en naast groentegerechten staan daar vaak gerechten met een stuk lam of een hele vis op.

"Ook leuk: wij hadden zo'n vier gerechtjes, twee toetjes, fles wijn - nog geen 90 euro kwijt. Wat doen we hier dan in Amsterdam?!"

Nog een reden om naar restaurant Le Grand Bain te gaan? Het restaurant staat in de meest 'grunge'/ coole straat van Paris. Want Chef Edward Delling-Williams is nu eenmaal een pionier. Op een steenworp van Le Perchoir , nog steeds een van de tofste dakterrassen van de stad (het best voor de voorborrel, en dan door naar Le Grand Bain dus) in het 11e arrondissement. Daar waar 'het' gebeurt du moment. Ga in de zomer (Le Grand Bain is, anders dan de meeste restaurants in Parijs ook in augustus open!) en je zit op de eenvoudige schoolstoeltjes op straat, een graffiti-muur als decor.

 

Tot slot, en dat is ook leuk: wij hadden zo'n vier gerechtjes, twee toetjes, een fles wijn (alleen natuurwijnen bij Le Grand Bain, net zoals bij Au Passage dus en waren nog geen 90 euro kwijt voor twee man. En waren helemaal hartstikke voldaan. Wat doen we hier dan in Amsterdam niet goed vraag je je af...?