Nederland, Amsterdam10 februari 2021, door Margaux van der Mieden

Restaurant Lemoene Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 10 februari 2021, door Margaux van der Mieden

Restaurant Lemoene Amsterdam

Ben je wel een beetje klaar met die standaard bezorg- of afhaaldiners? Beu van pizza? Geen zin meer om hutspot te halen? We hear you. We feel you. In comes het authentiek Syrische restaurant Lemoene.

Lemoene Amsterdam

Lemoene Amsterdam

Je kan natuurlijk alles zelf opeten, maar het leukst is toch wel om je knabbels te delen. Laat Lemoene daar nou precies goed in zijn. Ze hebben het hele arsenaal: hummus, fattoush, baba ghanouj, falafel, batersh. Als je oren een beetje beginnen te klapperen, vrees niet: op hun website staat alles in duidelijke taal uitgelegd.

 

Ben je een omnivoor/vegetariër/veganist/flexitariër? Geen probleem, iedereen komt hier aan zijn trekken (het wordt alleen een beetje lastig voor de fruitariërs, maar dan heb je ook wel een levenspad gekozen). Er zijn verschillende soorten vlees shawarma, gegrilde halloumi, falafel en dus nog allerlei mezze voor ernaast. En natuurlijk afsluiten met een megaportie baklava (die zouden wij dan weer niet delen).

 

Al deze Syrische lekkernijen zijn niet alleen goed voor je groente intake (kom maar op schijf-van-vijf), maar ook voor je medemens. Lemoene wordt gerund door Chef Jay en zijn gezin. Zij zijn uit Syrië gevlucht en helpen in hun restaurant ook andere vluchtelingen aan een baan. Niet alleen lekker eten dus, maar een echte ervaring en je draagt een klein steentje bij.

Je kunt o.a. bestellen bij Lemoene.