Nederland, Amsterdam21 juli 2020, door Michel + Renske

Koffie in Amsterdam West bij Schuurmanoomkensgrassotti

Nederland, Amsterdam, 21 juli 2020, door Michel + Renske

Koffie in Amsterdam West bij Schuurmanoomkensgrassotti

Oke, knappe vriend die deze naam meteen weet te onthouden. Nog knapper wie hem ook nog uit weet te spreken. Wij korten de boel voor het gemak gewoon lekker af en noemen Schuurmanoomkensgrassotti gewoon Schuurman. We denken dat ze het goedkeuren. Andersom sowieso een dikke duim omhoog naar 'ons' Schuurman in Amsterdam West.

Schuurmanoomkensgrassotti

Schuurmanoomkensgrassotti

“Schuurman” zit op de Overtoom in Amsterdam, helemaal tegen het einde van de Overtoom aan om precies te zijn. Of het begin, het is maar net hoe je het bekijkt. Bij Schuurman zit je goed voor een lekkere bak koffie, goede lunch (inclusief lekkere natuurwijnen) en goede pastries.

Het team draaide voor deze zomer (2020) ook nog diner maar door ons aller Rona werd al snel duidelijk dat ze beter konden gaan focussen op ontbijt en lunch. Zo geschiede en dat is dan ook precies wat er vanaf nu in de keuken bereid wordt: ontbijt en lunch. Vinden wij helemaal geen slechte beslissing; doen ze top, dat ontbijt en die lunch.

Waar je aan mag denken? Team Schuurman (Schuurmanoomkensgrassotti uiteraard) zet een heerlijke verse hangop met granola van rogge op tafel, of rabarberpuree en gesuikerde bietjes. Yum. Verder ook absoluut niet vergeten een koekje bij de koffie te bestellen (vergeten wij nooit…). De koeken namelijk zijn huisgemaakt en echt om je vingers bij af te likken.

In de keuken (en in de koffie) wordt gebruik gemaakt van melk van Moma melkboeren, ook al zo’n leuke die als geen ander bij dit leuke zaakje past.

Oh en hadden we al gezegd dat dit wederom een white label tent is? Alweer een reden om langs te gaan.

Schuurmanoomkensgrassotti