Nederland, Amsterdam5 oktober 2020, door Anna Sophie Wellink

Restaurant KIEN, een nieuwe parel in Amsterdam West

Nederland, Amsterdam, 5 oktober 2020, door Anna Sophie Wellink

Restaurant KIEN, een nieuwe parel in Amsterdam West

Je kent ze wel van die avonden dat je de deur uit gaat onder het motto: héél éven lekker een hoofdgerechtje en dan meteen weer back home om vervolgens thuis op de bank te ploffen. Dat was ook dit keer ons plan. Niet gelukt. Probeer het zelf maar eens... Ons lukte het niet om bij Restaurant KIEN in Amsterdam niet gewoon alleen maar nog veel meer te willen... Véél meer dan alleen een hoofdgerecht.

Restaurant KIEN Amsterdam west

Restaurant KIEN Amsterdam west

Restaurant KIEN in Amsterdam weste is clean, strak en licht. Een beetje Scandinavisch, dat is het. Verschillende tafels, rond, vierkant, stoelen, bankjes en een stamtafel allemaal verspreid door de zaak. Een knappe bar van witte Marokkaanse tegeltjes. Naast die knappe bar een open keuken en dat vinden we leuk, het bruist en er wordt hard gewerkt hier, dat voel je. Ook heel fijn: het grote terras van Restaurant Kien, de hele dag zon, als ie er straks weer is. We like. 

Hoe het hoort

Hoe het hoort

De mannen van Kien hebben bij een aantal bekende en populaire zaken in Amsterdam gewerkt zoals restaurant Scheepskameel, The Dylan, Gebroeders Hartering en meer van dat soort) voordat deze toppers hier voor zichzelf zijn begonnen. De service is om door een ringetje te halen. Warm, sfeervol en gewoon heel gezellig. Ze weten hoe het hoort en daar houden we van. Hulde.

Een kaart met goede klassiekers en meer

Een kaart met goede klassiekers en meer

Een kleine kaart met alleen maar lekkers, zo lekker dat het lastig is om te kiezen. Vinden we niet erg hoor, we komen graag weer terug. Ceviche van Zeebrasem, Coeur de Boeuf tomaat met feta, Coquilles met Pancetta en een all time favorite, steak tataar. Voor het hoofdgerecht, ja we zeiden het al, het is moeilijk kiezen, maar als je buikspek fan bent, bestel hem dan alsjeblieft hier. Bij de desserts lik je je vingers inclusief het bord af, kun je niks aan doen. Chocolade freaks zijn we, dus de brownie met warme chocolade mouse en ijs van rietsuiker ging er meer dan goed in.

Voor de lunch ben je trouwens aan het Witte de Withplein, waar Restaurant Kien huist, ook aan het juiste adres. Lekkere sandwiches en broodjes met tartaar, krabsalade en meer van dat soort. Tip: bestel er een homemade lemonade van Oscar bij, of een goed glas wijn op advies van Joost of Bart.

Ook de bar en borrelkaart zijn top. Net zoals vroeger op de verjaardag bij opa en oma, gevulde eitjes. We houden ervan.

De wijn is fijn

De wijn is fijn

De mannen van KIEN hebben door de jaren heen niet alleen passie ontwikkeld voor lekker eten, wat betreft de wijnen blijven ze ook niet achter. Komt dat even goed uit, you know we houden van wijn. Praten over welke wijnen je normaal drinkt, wat vind je lekker, waar houd je van? Allemaal om voor de gasten een individueel, passend wijnadvies te kunnen geven, we zeiden het al om door een ringetje te halen die service. Ook Oscar de barman kan er wat van, goede cocktails, lekkere lokale bieren en perfect gezette koffies.

Mannen van Kien, wij komen terug. En vaak ook.

 

 

De focus ligt bij Kien op lokale producten van kwaliteit. Niet alleen op de menukaart maar ook de barkaart bestaat voornamelijk uit lokale toppers.