Nederland, Amsterdam12 augustus 2020, door Nina van Hilst

Een verrassend goed restaurantje in Amsterdam West: Colibri Gastrobar

Nederland, Amsterdam, 12 augustus 2020, door Nina van Hilst

Een verrassend goed restaurantje in Amsterdam West: Colibri Gastrobar

Je kent ze wel, van die avonden dat je één drankje gaat doen en dan toch maar besluit met je borreldate ergens te gaan eten. Geen zin om ver te gaan fietsen en spontaan loop je langs een lief klein terrasje waar nog plek is. “Nou hier dan maar”. En als dit dan een verrassend goed restaurantje blijkt te zijn, dan mag dat verhaal best gedeeld worden. Colibri Gastrobar in Amsterdam West was de verrassing van de week.

Colibri Gastrobar

Colibri Gastrobar

Zij is Italiaans, hij Braziliaans en ze ontmoetten elkaar in een restaurant in Londen. Ze werden verliefd, reisden de wereld over en vestigde zich als gezinnetje in Amsterdam. In hun nieuwe hometown startten ze hun droom: een eigen restaurantje met vers en biologisch eten. In een klein pandje op een hoekje in Amsterdam West huist hun Colibri. Het menu is verrassend, de reviews zijn bijzonder lovend en de sfeer is knus. Je hebt ons hoor.

Op het zomer menu 2020 van Colibri staan starters als octopus (namen wij en was verrukkelijk!), ceviche en een spannend klinkende Bloody Mary salad. Qua mains gerechten als een vega BBQ gerecht en mango tonijn steak. Een van de tafelgenoten had een tortilla en zo goed (lees: niet te vet en goed gevuld) hebben we hem in jaren niet op. Zoals het tegenwoordig gaat is dit dus een tijdelijk menu. En over een paar maanden staan er weer een andere lekkerheden op de kaart. Tel hierbij op dat de mensen van Colibri uitblonken in hun liefheid. En je eetfeestje is compleet.

Colibri Gastrobar – Nicolaas Beetsstraat 47 Amsterdam