Denemarken, Kopenhagen17 oktober 2017, door Maartje

Restaurant Østergro Kopenhagen, Denemarken

Denemarken, Kopenhagen, 17 oktober 2017, door Maartje

Restaurant Østergro Kopenhagen, Denemarken

Als je écht heel bijzonder uit eten wil in het door ons zo geliefde Kopenhagen, dan moet je Østergro eens proberen. Gaat je niet tegen vallen, beloofd. Restaurant Østergro is - kort gezegd - een meer dan super-cute glazen-kas-restaurantje boven op het dak van een oud auto-veilinghuis! Jawel. Het mag geen verrassing zijn dat Østergro helemaal hot en happening is. Waa je het restaurant vind? Ook dat is weinig verrassend: Østergro is genoemd naar de wijk waarin het staat: Østerbro. Kind kan de was doen.

Barts Boekje - ØSTERGRO

Mocht je willen gaan, dan is het wel zaak dat je op tijd een tafel reserveert want, zoals gezegd: Østergro is nogal populair en ook nog eens klein. Doe dat, want het is er dus ook o zo gezellig. Bij restaurant Østergro eet je enkel en alleen verse producten uit de buurt en bovendien proberen de restaurant eigenaren zo weinig mogelijk afval te produceren: de konijnen en kippen die rond het restaurant scharrelen (leuk voor de kids!) eten van het keuken-groente-afval. U snapt: alles gebeurt bij Østergro zo biologisch mogelijk. En dat maakt een etentje hier nog meer een beleving.

Barts Boekje Junior - ØSTERGRO 1

Ook leuk: Østergro staat niet alleen bekend om het mega-gezonde-hippe-restaurant dat het is, maar ook vanwege de vele workshops en rondleidingen die er gegeven worden. Zo kunnen scholen het restaurant bezoeken en leren kids hoe allerlei groenten en kruiden gekweekt worden. Leuk, lekker én leerzaam!

OestergroÆbeløgade 4, på taget, 2100 København

x Debbie