Nederland, Groningen19 augustus 2023, door Sanne Carbaat

Leuke Thuisbezorgd.nl adressen in groningen

Nederland, Groningen, 19 augustus 2023, door Sanne Carbaat

Leuke Thuisbezorgd.nl adressen in groningen

Groningers zijn op hun eigen manier hartstikke bourgondisch en dat uit zich in verschillende puike horeca. Zo is het Noorderplantsoen omringd door verschillende leuke tenten, vind je er heerlijke ijstenten en gewoon her en der verschillende hotspots in Groningen. Ook als je de deur niet uit wilt, zijn er goede opties om toch lekker te eten, gewoon aan je eigen tafel. Dek het een beetje leuk op als er bezoek komt of trek je joggingpak uit de kast voor een avondje goed uitbuiken en tv kijken. In dit lijstje vind je tien restaurants in Groningen die je maaltje komen bezorgen met Thuisbezorgd.nl. Van ontbijt naar late night curry, van 100% plantaardig naar goedgevulde vleesgerechten.

 

Bestel bij Thuisbezorgd.nl

Mr. Vegan Foodbar

Mr. Vegan Foodbar

Eh ja, wat kun je eigenlijk niet laten bezorgen bij Mr. Vegan Foodbar? Vlees en vis, klopt. Voorderest staat er toch echt een heleboel op het menu: vegan sushi, burgers, kapsalon, bowls met tempeh, er zijn verschillende curries en bagels, loaded fries (met rendang, yes please!), bitterballen en zelfs de alcoholvrije cocktails van SOOF. Heel handige plek voor als je met een diverse groep mensen bent die allemaal wat vinden en andere favoriete keukens hebben. Gegarandeerd dat je bij Mr. Vegan Foodbar slaagt.

Bestel hier bij Mr. Vegan Foodbar

Once

Once

Authentiek Mexicaans eten én het ziet er ook nog eens knap uit: Once doet beiden. Als je alles uit de zak haalt en het een beetje mooi op een bordje neerlegt, is het net alsof je zelf de hele dag in de keuken hebt lopen sloven. Veel keuze bij Once? Gelukkig niet, het menu is klein maar fijn en de burrito’s spelen de hoofdrol. Met kip, met bavette, met varkensborst of champignons. Paar (pittige) sausjes erbij en je bent klaar. Als je in het restaurant zelf aanschuift, bestel je er nog een cocktail bij natuurlijk (en de pittige garnalen). Als je het thuis laat bezorgen, moet je zelf aan de slag met de shaker. Maar he: je hebt ook al niet zelf gekookt, dus moet lukken.

Bestel hier bij Once

Feel Good

Feel Good

Feel Good doet precies dat: je goed laten voelen met hun sapjes, bowls, goedbelegde broodjes, smoothies en shots. Mocht je de avond ervoor nou net teveel van andersoortige shots hebben gedaan, dan is het goed om te weten dat je bij Feel Good al vanaf 10:30 uur kunt laten bezorgen. Dag kater, hallo vitamines. Onze gouden combi is de Vegan Chicken Teriyaki Bowl met het Mean Green sapje en Dragon Breath shot on the side. Bij nacht de man, bij dag de man wordt zo wel een stukje makkelijker.

Ook goed om te weten: van maandag t/m donderdag tussen 17:00 en 19:00 uur kun je binnenlopen voor Wat De Pot Schaft. Iedere dag anders, maar iedere dag 8,50 euro.

Bestel hier bij Feel Good Sapjes

Imono

Imono

Als je bij Imono op de Gelkingestraat in Groningen gaat eten is het onbeperkt sushi (leuk) of onbeperkt hotpot (nog leuker). Wil je niet van de bank af, dan kun je de sushi ook gewoon bestellen en thuis laten bezorgen. Sushi, bentoboxen, gefrituurde snacks en bowls kun je laten bezorgen. Tafel vol en bestel dan ook meteen de dessertmix: dan krijg je allerlei zoetigs om je maal mee af te sluiten. Niet veel Groningers die hun sushi ergens anders halen.

Bestel hier bij Imono

Magoya

Magoya

Bij Magoya eet je donburi, goedgevulde kommen ramen en chow mein (sushi hebben ze trouwens ook, en die is lekker, maar er zijn gewoon niet heel veel sushi-opties). Meestal bestellen we de tantan ramen (want smaakvolle bouillon én net lekker pittig), maar de chow mein met kip is ook zeker niet verkeerd. Het allerfijnst is dat je niet tot de avond hoeft te wachten om hier binnen te lopen of te bestellen: vanaf 11:30 uur kun je al terecht.

Bestel hier bij Magoya

Taverna Doris

Taverna Doris

De klassiekers uit de Griekse keuken komen bij Taverna Doris allemaal aan bod: spanakopita, tzatziki, tirokafteri, gyros en moussaka, maar ook wat minder bekende gerechten zoals de briam (gestoofde groenten uit de oven) en kokinisti (runderstoof in rode wijn). Als je bij Taverna Doris een tafeltje reserveert hebben ze ook een leuke selectie aan Griekse wijnen. Díe kun je helaas niet laten bezorgen, dus vergeet niet nog een bezoekje aan de slijterij te brengen (of bestel wijn bij Golden Night, ook via Thuisbezorgd.nl).

Bestel hier bij Taverna Doris

Tantunio

Tantunio

Tantunio dankt zijn naam aan het populaire streetfood gerecht tantuni uit Mersin in Turkijke. Julienne gesneden rundvlees (of lam) dat wordt geplet, gekookt in gezouten water en vervolgens gebakken in katoenolie. Mocht je bij Tantunio aanschuiven of bestellen, vergeet de tantuni dan vooral niet! Of bestel de kumpir, een soort van baked potato met kaas en boter, veel groenten en eventueel tonijn of vlees. Eigenlijk wil je hier gewoon van alles wat bestellen (smeersels, dips, vlees, groenten) zodat de hele tafel volstaat en iedereen kan pakken wat ‘ie wil.

Bestel hier bij Tantunio

Indian Summer

Indian Summer

Kort en krachtig is soms zoveel waard. Bij deze dus: heel goed Indiaas eten eet je (of laat je bezorgen) bij Indian Summer. Curries, pani puri, pakora’s, dahl, chaat, paneer: het is er allemaal. Vega, vegan of alleseter, bij Indian Summer komt iedereen aan z’n trekken. Tien punten voor heel lekkere én gevarieerde gerechten. By far één van de betere Indiase restaurants waar we de laatste tijd hebben laten bezorgen!

Bestel hier bij Indian Summer

Rå Bowls & Juices

Rå Bowls & Juices

Kleurrijke, 100% plantaardig én smaakvolle gerechten: hello, Rå Bowls & Juices. Ja, alles dus vegan, maar knappe vleeseter die niet goed gaat op de creamy Californian wrap of op de Tokyo Teriyaki bowl. Gembershots en verse sappen hebben ze ook. De schijf van vijf uitspelen was nooit zo makkelijk en lekker.

Bestel hier bij Rå Bowls & Juices

Mr. Dam Banh Mi

Mr. Dam Banh Mi

Banh Mi is het liefdeskindje van de Franse baguette en Vietnamese kruiden en marinades. Knapperige korst, fluffy inside en goed belegd met ingelegde groenten (wortel en daikon vaak), een stuk vlees of tofu, koriander (voor de liefhebber) en komkommer. Heel veel smaak en stiekem nog best gezond. Als zo’n broodje goed klinkt en je zit ergens op de bank of in het park in Groningen, dan moet je zo’n Banh Mi bestellen bij Mr. Dam Banh Mi. Ze bezorgen ook noedels en fresh spingrolls – en die zijn ook top – maar je moet echt zo’n baguette bestellen.

Bestel hier bij Mr. Dam Banh Mi