Nederland, Groningen19 juli 2022, door Jose de Wal

5x ijs halen in Groningen (stad)

Nederland, Groningen, 19 juli 2022, door Jose de Wal

5x ijs halen in Groningen (stad)

Met een hittegolf in het vooruitzicht kunnen we elke verkoelingstip gebruiken. In de vorm van ijsjes bijvoorbeeld. Maar dan wel de allerbeste en allerlekkerste ijsjes. Ben je in Groningen? Haal dan hier je ijs!

Gino’s IJssalon

IJs halen in Groningen? Ga dan vooral naar Gino’s aan het Gedempte Zuiderdiep. Het vrolijke ijszaakje is niet te missen en is frontrunner als het aankomt op het aanbod in smaken. Naast de wat voor de hand liggende smaken kun je hier naar hartelust nieuwe smaken uitproberen. Daarnaast heeft Gino’s een super gezellig (verborgen) stadstuintje, waar je in de drukte van de stad rustig van je ijsje kunt genieten. Grappig weetje: in de winter verandert Gino’s IJssalon in Gino’s Stamppotsalon.


IJssalon Palermo

Deze mag zeker niet ontbreken in het lijstje. Aan de Brugstraat, bij de Westerhaven vind je IJssalon Palermo. Palermo, genaamd naar de Siciliaanse hoofdstad, waar de eigenaar in de leer is geweest bij een echte Siciliaanse ijsmaker. En dat is te proeven. Een uitgebreid assortiment authentieke ijssmaken is het resultaat.

PURE

Aan de Vismarkt vind je PURE. Hier vind je 100% natuurlijk gemaakte yoghurtijs, gemaakt op basis van biologische yoghurt. Geheel vers bereid wanneer jij je bestelling doorgeeft. Met een keuze uit meer dan 20 toppings is er voor ieder wat wils! Overigens kun je bij PURE ook terecht voor de lekkerste (milk)shakes, yoghurt bowls en andere zoetigheden.


Toscana

Toscana is redelijk bekend. Ze hebben meerdere vestigingen door het hele land. Dat is dan ook niet voor niets! Heerlijk ijs en een uitgebreid assortiment smaken. In Groningen zijn er twee vestigingen; eentje in de Folkingestraat en eentje in de Steenstilstraat.


Bij de Sluis

Dit is een leuke! Je kunt hier terecht voor heerlijk ambachtelijk ijs in de lekkerste smaken, bereid volgens eeuwenoud Italiaans recept met alleen verse en natuurlijke ingrediënten. Maar dat is niet het enige! Je kunt hier namelijk ook een stand up paddle board huren om een rondje door Groningen te suppen.