Nederland, Groningen4 september 2022, door Jose de Wal

4 Fijne hotspots aan het Noorderplantsoen in Groningen

Nederland, Groningen, 4 september 2022, door Jose de Wal

4 Fijne hotspots aan het Noorderplantsoen in Groningen

Het Noorderplantsoen in Groningen is toch wel een van onze favoriete spots. In de zomer ronddwalen op Noorderzon, je picknickkleedje uitrollen, of gewoon even lekker uitwaaien. Rondom (en in) het Noorderplantsoen vind je ook een aantal fijne spots die zéér de moeite waard zijn.

Mahalo

Een van die toffe spots is Mahalo, waar je terecht kunt voor ontbijt en lunch, heerlijke taartjes, of gewoon een goeie koffie. Zowel binnen als buiten op het terras is het prima vertoeven.

Bij Mahalo draait alles om goed en verantwoord eten. Alle producten zijn huisgemaakt, biologisch en volledig plantaardig. 

Toptip: je kunt bij Mahalo ook een picknickmand bestellen, die je zelf samen kunt stellen. Deze kun je meenemen naar het Noorderplantsoen om lekker te genieten van al het lekkers dat Mahalo te bieden heeft.

 

Zondag

Misschien heeft Zondag wel het allermooiste plekje van Groningen, namelijk middenin het Noorderplantsoen. Slechts 5 minuten lopen van de stad, maar toch heerst er een fijne rust. Een plek waar het elke dag een beetje zondag is.
Bij Zondag kun je terecht voor ontbijt, lunch, borrel en diner én ze hebben een uitstekend kindermenu.

Bramble

Aan de rand van het Noorderplantsoen vind je Bramble. Bij Bramble zit je helemaal goed voor een borrel. Speciaalbiertjes, een uitgebreide wijn- en cocktailkaart, een uitstekende selectie gin tonics. Binnen is het klein, een gezellige ‘huiskamer-sfeer’, maar ook buiten is een fijn terras waar je uitstekend terecht kunt.  Zet ons hier maar heen.

De Groene Weijde

De Groene Weijde is een gezellig stadscafé dat stamt uit 1652! Klinkt oubollig? Niets is minder waar! Begin 2022 kreeg het café een volledige make-over. Voor deze make-over werkten ze samen met De Handelsfabriek uit Tolbert, specialist in vintage en industriële inrichting. Het resultaat werd een gezellig café, vol vintage en industriële vondsten met heel veel groen! Bij de Groene Weijde kun je terecht voor een fijne borrel en simpel, maar goed eten.

P.S. Logeren aan het Noorderplantsoen? Dan hebben we nog een fijne Airbnb tip voor je, klik hier!