Marokko, Marrakesh25 maart 2024, door Julia Leijzer

Het paradijs van Medina: Riad 4 Jardins in Marrakesh

Marokko, Marrakesh, 25 maart 2024, door Julia Leijzer

Het paradijs van Medina: Riad 4 Jardins in Marrakesh

In het oude Medina van Marrakesh in een wirwar van straatjes vind je het verborgen paleis van Jamal, Riad 4 Jardins. Een Riad (een traditioneel Marokkaans huis), waar je tot rust komt na de drukte en hectiek van de stad en kunt genieten van de beeldschone tuinen, sprookjesachtige kamers en dagelijkse Hammam. Zelfs aan een excellent ontbijtje met Marokkaanse lekkernij is gedacht. Tussen alle Riads is het moeilijk kiezen, maar wij werden verliefd op deze droomplek. Niet alleen om de schoonheid, maar ook om de veilige en centrale locatie. Net buiten de drukte van de Souks en het Djemaa el Fna plein en met alle highlights op loopafstand. Drie nachten is bijna te weinig, want hier wil je wel wonen.

4 Jardins

4 Jardins

Oké, bij de titel waren we al verkocht: vier (!) tuinen?! Hier wil je je dagelijkse ontbijt, lunch, en leesmomentje wel doorbrengen. En ja hoor, deze Riad heeft inderdaad een grote binnenplaats met vier tuinen vol bloemen en kleurrijke betegeling. En alsof dat nog niet genoeg was, is er ook nog een trappetje naar het dak met een fenomenaal uitzicht en een fenomenale sunrise en sunset. Emigreren?

Ontbijt bij Jamal

Ontbijt bij Jamal

‘s Ochtends neem je plaats in één van de hoekjes met (natuurlijk) uitzicht op de tuinen, zoals je ziet barst het van de kleurrijke stoffen en prints. Makes us happy. De vriendelijke Jamal verzorgt een Marokkaans ontbijtje bestaande uit een kruidige thee, msemmen (Marokkaanse pannenkoek), baghrir, verse broodjes en ultiem favoriet; Amlou. Dit is de pindakaas van Marokko bestaande uit arganolie, honing en geroosterde amandelen, yummm.

 

Riad 4 Jardins