Spanje, Costa Blanca10 oktober 2023, door Nina van Hilst

Riurau de Maria, vakantiehuis in een finca

Spanje, Costa Blanca, 10 oktober 2023, door Nina van Hilst

Riurau de Maria, vakantiehuis in een finca

Hold it, hold it... Nu volgden we de prachtige finca van Riurau de María al een hele poos vanwege het mooie, serene interieur. En toen kwamen we er plots achter dat deze casa rural te huur is als vakantiehuis en ook nog eens op een klein half uurtje rijden van ons tweede thuis in Spanje ligt. Tip dus als je op vakantie gaat naar 'onze' Costa Blanca in de buurt van Javea, Altea en Moraira. Riurau de María ligt in de campo en het uitzicht over de vallei en bergen is al een vakantie an sich.

 

Op naar de Costa Blanca? Hier je lijstje - of zeg maar gerust lijst - met alle favo restaurants, hotels en dingen om te doen in de omgeving van Javea en Moraira.

 

 

Riurau de Maria

Riurau de Maria

Het uitzicht over de campo, het zonlicht dat zo mooi door het huist danst en de serene, natuurlijke stijl van het huis. Riurau de Maria is een klein rustmomentje in je feed. En stel je eens voor dat je hier wakker wordt. Riurau telt 3 slaapkamers, 4 badkamers, een grote keuken en een droom van een tuin. De heerlijke woonkamer heeft een grote bank en een open haard waardoor het huis zowel in de zomer als in de koudere maanden een knus vakantieverblijf is. Uit ervaring kunnen we zeggen dat de regio het hele jaar rond heerlijk is. Het voorjaar en de herfst zijn ideaal en al/nog lang warm. In de zomervakantie naar onze mening wat druk aan de kust en dan is zo’n huis in de campo ideaal. Ook in de winter – vooral in januari – is het er vaak heerlijk. Helemaal met zo’n open haard om op de koude avonden naast te zitten met een vino en een boek.