Spanje, Costa Blanca28 juli 2020, door Nina van Hilst

Glamping aan de Costa Blanca: Dream Sea Mediterranean Camp in Spanje

Spanje, Costa Blanca, 28 juli 2020, door Nina van Hilst

Glamping aan de Costa Blanca: Dream Sea Mediterranean Camp in Spanje

Waar we - lees: haar naam begint met een M. - vroeger nog riepen “ik houd niet van kamperen” zijn we er tegenwoordig niet meer weg te slaan. Ok ok, we hebben het dan wel over glamping. Waar je tent al op staat voorzien van heerlijke bedden en het liefst van eigen sanitaire voorzieningen. Waar je voorheen bij de mediterrane kust in Spanje enkel dacht aan grote hotels, kun je ook hier lekker glamperen. Dream Sea Costa Blanca is zo’n droom van een kampeerplek.

Dream Sea Surf Camp

Dream Sea Surf Camp

Overal ter wereld – lees: Bali, Nicaragua, Malediven, Sri Lanka, Frankrijk en Portugal – is er een Dream Sea Surf Camp. Meestal het echte surfkamp werk. Een mooi uitziende locatie waar groeps- of privé surflessen worden gegeven. Of je als pro lekker met je surf buddies kunt verblijven om een week lang de beste surfspots van de regio te bezoeken. Eventueel in combinatie met dagelijkse yogalessen. Je kent ’t inmiddels wel.

Dream Sea Mediterranean Camp

Dream Sea Mediterranean Camp

Nu is surfen aan de Costa Blanca redelijk beperkt. In de winter wat meer aanwezig dan in de zomer. Maar sowieso zijn er niet mega veel spots en echt groot is de surf niet. Dream Sea Mediterranean ligt tussen Valencia en Alicante. Tussen Javea en Moraira om precies te zijn. Een gebied Barts Boekje welbekend.
Bij het mediterranean camp zijn andere wateractiviteiten te boeken dan regular surf. Stand up paddle, kajakken en snorkelen. En kun je er yoga’en, hiken en mountainbiken. Wetende dat deze activiteiten langs een prachtige grillige kust met kleine verstopte baaitjes en grotten is, maakt deze avonturen nog aanlokkelijker.

Het kamp zelf bestaat uit ruime tenten voorzien van een tweepersoonsbed en een styling die je zo thuis wilt copy pasten. Een eigen dek vanwaar je heerlijk over de zee kunt uit turen. Ook is er een knus open restaurant met zonnedek én zwembad. Zeezicht is included. Zwempak mee, hiking schoenen of sandalen mee, sunblock en je bent klaar om een week heerlijk in de natuur te spenderen. En die mag je bij Dream Sea Mediterranean Camp zo actief of lui invullen als je zelf wilt.