Nederland, Amsterdam9 september 2020, door Barts Boekje

Row, row, row me a River Kitchen: nieuwe parel in de Rivierenbuurt

Nederland, Amsterdam, 9 september 2020, door Barts Boekje

Row, row, row me a River Kitchen: nieuwe parel in de Rivierenbuurt

Zeg je eten zeg je Barts Boekje zeg je Barts Boekje dan zeg je eten, laten we (h)eerlijk zijn - wij houden er wel van. Ondanks de honderd miljoen fantastisch leuke horecazaken in Amsterdam kom je er zelden nog eentje tegen waar 1. de daadwerkelijke eigenaar zelf in de keuken staat en 2. die dan ook echt eten snápt. Met passie. Snap je? Nou hebben wij er precies zo eentje gevonden: River Kitchen snapt het dus, staat er zelf, en is vers van de pers nieuw. Persoonlijk is het juiste woord om River Kitchen te omschrijven. Alles is zo dichtbij het horecahart als maar zijn kan.

Kitchen in de River

Kitchen in de River

Locatie? De immer upcoming Rivierenbuurt. Vandaar de naam natuurlijk. Allemaal sowieso hartstikke leuk maar het zit precies op zo’n grens tussen fancy Rivierenbuurt a la Oud Zuid en rauw randje Rivierenbuurt. Wil je originalé maar ongegeneerd mensen kijken vanaf het gezellige terras maar tegelijkertijd keurig doen ga hier zitten. Zeker niet onbelangrijk: hier vang je, ondanks dat je vrij centraal tussen de Amsterdamse woningen zit, vrijwel altijd én laat zon.

De Kaart

De Kaart

Wat eet je dan zoal? Gezien ze van eten houden en net nieuw zijn is de kaart heerlijk veranderlijk – wij gingen stiekem al twee keer. Het brood was zelfgemaakt en die dag vers gebakken (punten), de oesters groots en ziltig (sorry er was ook wijn en we weten niet meer precies vanwaar ze kwamen), de coquilles perfect bereid (is nou eenmaal een kunst die niet iedere keuken rijk is), verse tonijn met zo’n heerlijk randje, we aten een bisque-achtige soep en ook het hoofdgerecht mocht er meer dan wezen – zowel vega als vlees. Dessert paste er echt niet meer bij. Komen we nog voor terug.

Maar tip van de dag: gá gewoon en vraag om whatever the chef has in mind. Want deze beste man zal altijd alweer met het volgende toffe gerecht bezig zijn en wie weet mag je die dan ook meteen proeven. Let wel: proeven en dan hoeft ook niet alles perfect te zijn want is nieuw. En anders is de menukaart gewoon een heel gemütlich en makkelijk uit te kiezen feestje. Let op hè: een voorgerecht vind je hier voor minder dan 10 eurootjes en ook het hoofdgerecht gaat voor 2 tientjes de deur uit. En dat in Amsterdam. Belachelijk is niet per se het woord wat we graag gebruiken maar hier dus wel.

Drink je drankje

Drink je drankje

Ook deze kunnen we niet onder stoelen of banken steken: Bart borrelt graag. Allemaal binnen de perken, maar wel met verve. Zo zeggen we dat. Laat zowel de wijnkaart als de wijnkennis van het personeel (en ook hier denken we wel dat de chef iets mee te maken heeft) nou precies on point zijn. Hou je van lichtere wijn pak de Riesling wil je wat zwaarders go for the Chardonnay, zelfs als je normaal niet van Chardonnay houdt, dit is een heel ander kaliber. Of laat je adviseren want dat kunnen ze hier dus meer dan prima. Cocktails zijn ze ook niet bang van, en wij ook niet, de Espresso Martini krijgt je hier met het glas echt halfvol. Helemaal vol dus maar volgens het gezegde positief halfvol want hij was dus echt zo lekker.

River Kitchen vind je op de hoek Waalstraat x Uiterwaardenstraat. Let wel dat de lieve mensen dit dus zelf runnen en ze op zondag en maandag gesloten zijn. Laat je verder op iedere andere dag van de week jezelf hier vooral in de watten leggen. Wij zijn hier nog niet binnen 3 uur weggegaan.