Nederland19 december 2024, door Teun Tielen

Roadtripping deluxe: van design cabin naar luxe suite (met de mooiste auto van het land: Polestar 4)

Nederland, 19 december 2024, door Teun Tielen

Roadtripping deluxe: van design cabin naar luxe suite (met de mooiste auto van het land: Polestar 4)

Van life is hot and happening. Dat kan wel zo zijn, maar luxepoezen blijven luxepoezen. Is uren in een busje bivakkeren niet jouw ding, dan betekent dat niet dat je roadtrippen meteen aan de kant moet schuiven. Want het kan ook een stuk luxer. Dat begint bij de auto, wordt vervolgd in een knappe accommodatie, en eindigt weer in diezelfde auto. En niet zomaar een auto! Bel je mal. Nee, we gaan enkel en alleen voor de beeldschone elektrische variant die de titel Polestar draagt. En dan kiezen we om precies te zijn voor de Polestar 4: een volledig elektrische SUV Coupé. De auto waar Maartje in gaat rijden is een Polestar 4 Long range Single motor in de kleur Electron. Deze elektrische (wel zo duurzaam) SUV is knap van buiten en comfortabel van binnen. De vraag is niet óf je met een Polestar op roadtrip wil, maar wanneer. Begin maar vast van het boeken van deze luxe cabins en accommodaties waar je 'm voor de deur kunt parkeren. Mocht je dat willen hoor, parkeren, want we begrijpen heus dat een ereronde in deze chique bolide lonkt.

 

 

 

Tiny Hotel, Nistelrode

Tiny Hotel, Nistelrode

Waarom meteen ver rijden als het dicht bij huis ook hartstikke fijn is? Tiny Hotel begon in 2020 met twee cabins op een boerderij in het Brabantse Nistelrode. Het Farm en Sheep House zijn twee ontzettend knappe vakantiehuisjes op een acht hectare groot biologisch landgoed. Een paar jaar later is het hotel iets minder tiny en staan er in ‘The Forest’ drie luxe design vakantiehuizen. Oak House, Pine House en Willow House hebben allemaal een Scandi-style interieur met eigen bad en hottub. Zeg je Scandinavië, dan zeg je sauna. Die is er ook, al moet je ‘m wel delen met je medegasten. De cabins zijn omringd door groen, schapen, kippen, paarden, koeien en geiten. De tiny houses hebben beide een eigen woonkamer, keuken, terras met hottub en uitzicht op de weide of bossen. Tiny Hotel is geen hotel, maar zo voelt het wel.

Tiny Hotel

Hotel Landgoed Het Roode Koper

Hotel Landgoed Het Roode Koper

On­Nederlandse luxe bij het klassieke landgoed Het Roode Koper, midden op de Veluwe, een natuurgebied welke on its own in­drukwekkend is maar die dankzij een verblijf bij Landgoed Het Roode Koper zo mogelijk nóg wat meer cachet krijgt. Waar dat door komt? Waar te beginnen… Bij het begin dan maar: de aanrijroute – nog beter en mooier gezien vanuit de Polestar 4 kunnen we je vertellen – is er een zoals uit een sprookje: een lange laan door de bomen. Een spooky sprookje in de winter, een fairytale als de zon door de groene bladeren piekt. Die boslaan eindigt bij een statig wit-met-houtwerk landhuis omringd door een enorme Engelse tuin aan de ene kant, paardenstallen aan de andere, waar de tijd stil lijkt te staan maar waar eveneens alle moderne luxe te vinden is. 

Route uitstippelen? Goed idee! Voor het gemak maakten we deze Google Map zodat je je trip eenvoudig kunt plannen.

Het landhuis zelf is een plaatje van goed gekozen, tijdloze prints en ingetogen maar uitgesproken kleuren die doen denken aan het onovertroffen chic van het Britse platteland. Als ‘you had us at hello’ buiten nog niet gold, dan doet het dat wel na een stap over de drempel. De ontvangst is allerhartelijkst (understatement) en niets is te veel voor het personeel dat de komende dagen slechts één doel heeft: jullie in de spreekwoordelijke watten leggen. Noem ons ouderwets maar man o man, wat genieten we daarvan. Want ja, dat is van alle tijden en van alle leeftijden. Een mooi ezelsbruggetje: vergis je niet, Landgoed Het Roode Koper is er echt voor alle leeftijden. Naast de eerder genoemde hotelkamers in het hoofdgebouw vind je onder andere in het monumentale Manegehuis een villa met royale kamers en een gigantische privétuin (met trampoline, keurig in de hoek) grenzend aan de paardenweide. Van het Manegehuis zijn zowel de voorzijde als de achterkant apart te huren maar nog leuker is het wanneer het hele huis gekoppeld wordt door de grote (boerenstijl) keuken; ideaal voor een groot gezin (of twee gezinnen). Kroost mee? Mooi. Die zetten namelijk rechtstreeks koers naar het verwarmde buitenzwembad dat niet onder doet voor dat van een hotel op een berg in Italië. En ook het eten is verrukkelijk, van ontbijt via lunch en tussendoortjes tot aan het diner. In de keuken wordt gekookt met ingrediënten uit de streek en eigen tuinen en, uiteraard willen we bijna zeggen, naar het seizoen. 

Landgoed Lauswolt, Beetsterzwaag

Landgoed Lauswolt, Beetsterzwaag

Wie van Downton Abbey houdt, houdt ook van Lauswolt. Het enorme witte landhuis op het bosrijke landgoed in het Friese Beetsterzwaag is sjiek de friemel. Alleen de entree al: via een rode loper beklim je een trap naar de glazen voordeuren van de enorme marmeren hal van het 5-sterren hotel. De butlers komen naar je auto (naar de Polestar 4 uiteraard). De deur wordt voor je open gehouden. Je bagage naar de kamer gebracht. De bediening is zachtaardig en warm. Even kan je je voorstellen hoe het moet zijn om blauw bloed te hebben. 

Persoonlijk gaan we heel goed op de haast adellijke gastvrijheid van deze plek. Je wordt ondergedompeld in een verwenbubbel waar je na 24 uur als een veel chiller mens naar buiten rolt. Tevreden, rozig en ontspannen. Alsof de echte wereld stil heeft gestaan en je alles wat niet leuk is of moeilijk, even hebt kunnen vergeten. Hoe dan? Nou, de spa met Turks stoombad en sauna die je kunt reserveren helpen wel. En het verwarmde binnen- en buitenzwembad, met uitzicht op het bos. Of het wellness centre The Art of Beauty, by Lauswolt met massages en behandelingen met de merken LaPrairie en Oolaboo. 

Eten doe je op de begane grond, in het met 1 ster bekroonde restaurant De Heeren van Harinxma. Of – iets eenvoudiger, bij Bistro Nijeholt. De restaurants hebben hun eigen moestuin op het landgoed. 

Voor het echte Downton Abbey gevoel is er de Afternoon Tea. Een 2 uur durende high tea met bijpassende theesoorten bij elke gang met hapjes. Denk aan scones met frambozenjam en clotted cream, Beetsterbolletjes met boerenboter, Friese Dúmkes, Lauswolt bonbons met gezouten karamel, macarons van witte chocolade en citroenverbena en gemarineerde aardbeien met yoghurtsorbet. Daarbij geserveerd een kruidige verveine thee van Betjeman en Barton. 

Vertrekken doe je de volgende ochtend in stijl (en met twee kilo extra), in je Polestar 4, na een heel uitgebreid (champagne)ontbijt. Het leven is goed. Heel even toch sowieso. 

The Duke Suites

The Duke Suites

Lang, behoorlijk lang, was een bezoek aan The Duke (of eigenlijk: The Duke Suites) enkel voorbehouden aan de golvende elite van Den Bosch en omstreken. Zonde! Want ook voor wie geen handicap heeft (en dan doelen we dus op het golfen), is The Duke een ongekende luxe hotel waar alles riekt naar het beste van de Engelse Cotswolds: inclusief attente butler én beeldige groen-wit gestreepte zetels. Ja, zetels.

De villa staat in een rustige, beboste omgeving; van buiten prachtig maar van binnen klinken – met dank aan de atmosfeer van een eeuwenoud Engels landhuis – pas echt de oeh’s en aah’s. Er zijn 18 royale suites, elk met meer dan 70 m2 aan ruimte en uitzicht op de natuur en de golfbaan. Wie wil, krijgt een persoonlijke butler toegewezen die 24/7 tot je dienst staat. Kan-ie mooi even je Polestar 4 wassen, doen ze met liefde terwijl jij het lekkers van het getalenteerde keukenteam kunt proeven.

Parc Broekhuizen, Leersum

Parc Broekhuizen, Leersum

Al vaker hier op de site bezongen, maar als we het over luxe hebben, in de Nederlandse natuur, dan kán Parc Broekhuizen niet ontbreken. Landgoed, boetiekhotel, restaurant, brasserie, terugtrekplek en je reinste trouwlocatie. Plus: een oprijlaan waarop je Polestar 4 bijna (bijna hoor) zou verbleken. Het magnifieke geheel stamt uit 1408 en staat in Leersum, een plaatje van een plaatsje op de Utrechtse Heuvelrug. Magnifiek, ja, maar dat werd het niet zomaar: onder scherp toezicht van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed werd het landgoed jarenlang gerenoveerd. De historische elementen van zowel het in- als het exterieur werden in ere hersteld en aangevuld met eigentijdse kunst, maatwerk (geen kamer is hetzelfde), marmer (veel marmer) en modern design, veelal van Italiaanse en Scandinavische afkomst. De suites zijn luxe pied-à-terres om nooit meer uit te komen. 

Inn on the Lake, Broek in Waterland

Inn on the Lake, Broek in Waterland

Inn on the Lake is een schamele vijftien autominuten verwijderd van Amsterdam Centraal, maar je komt in een andere wereld terecht. Denk aan groene tuinen vol bloemen, dromerige meertjes om doorheen te dobberen met een bootje en ergens aan zo’n meertje staat het pension van je dromen. Je slaapt in een oude pastorie met drie kamers, gelegen aan een klein meertje in Broek in Waterland. Persoonlijk krijgen wij hier full-on Notebook vibes, maar dan zonder het drama. Niet gek dat dit plekje geliefd is bij pasgetrouwde stelletjes. Maar je hoeft geen kersvers tortelduifje te zijn om het naar je zin te hebben, ook voor ons ‘gewone’ mensen is het uitstekend vertoeven. Zo heeft iedere kamer een eigen kleurenpalet, van luxe zwart en wit tot warm Italiaans rood en allerlei tinten blauw. Ga je voor de eerste kleurencombinatie, dan kom je terecht in een tweepersoonskamer die wat betreft luxe net zo goed een hotelkamer had kunnen zijn, maar dan een tikje persoonlijker. Is het de houten vloer, het prachtige bad op pootjes of het uitzicht op de tuin? Het is alles, zeggen we zuchtend, terwijl we alweer denken aan het ontbijt de volgende morgen. Dat is altijd kakelvers en uitsluitend afkomstig van lokale boeren. Daarom, en omdat er met de seizoenen wordt meegekookt, veranderen alle menu’s vrijwel dagelijks. De eigenaren zijn in het bezit van een bootje waarop je mee kunt om door de omgeving te varen, om het idee van de romantische zomerfilm maar even af te maken.

De Durgerdam, Amsterdam

De Durgerdam, Amsterdam

Aan de oevers van het IJmeer (dan zit je dus heerlijk tussen de rietpluimen en gevelhuisjes aan het water) huist sinds maart 2023 een boetiekhotel. Een hele mooie en rustgevende om precies te zijn, en De Durgerdam is de naam. De locatie ging van herberg naar hotel naar café-restaurant en weer terug naar hotel. Klein en rustig met maar veertien stijlvol ontworpen kamers en suites, die qua kleurgebruik lekker matchen met de oevers van het meer. En dat alles in Durgerdam of all places. Wellicht gaat er nog geen belletje rinkelen bij dijkdorp Durgerdam, maar dat belletje rinkelen wij wel voor je. Het kleine dorpje (waar de tijd tien keer zo sloom lijkt te gaan in vergelijking met Amsterdam-Centrum) heeft slechts één straat en bestaat verder vooral uit oever, meer, polder en nog meer polder. Klinkt misschien wat duf, is het allesbehalve. Het is een dorp met een rijke historie waar schepen van de zeilclub voorbijvaren en waar van oudsher de vissers van Durgerdam hun netten uitwerpen. En dat is genieten met de hoofdletter G, want onderweg kom je langs 17e-eeuwse gevelhuisjes, een kerkje met klokkentoren en hoog gras onderaan de dijk. Picture perfect van A tot Z.

Château Neercanne, Limburg

Château Neercanne, Limburg

Mocht je Château Neercanne nog niet kennen, dan kunnen we in een notendop zeggen dat het een absoluut prachtig kasteel is. Het is ook het enige terrassenkasteel in Nederland, en het Maastrichtse château huist maar liefst twee fantastische restaurants. Er is het met een Michelinster bekroonde Restaurant Château Neercanne en het Michelin Bib-Gourmand bekroonde L’Auberge.

Château Neercanne heeft een wijngaard, een baroktuin, mergelgrotten en een wijnkelder. Oh, en ook nog een groente- en fruittuin, plus genoeg wandelpaden om uren zoet te zijn. En sinds maart 2024 kun je bij Château Neercanne ook overnachten in één van de zeven suites. In stijl, dat moge duidelijk zijn. Lees meer over Neercanne

Benedict, Noordwijk

Benedict, Noordwijk

Voorheen was Benedict Noordwijk een enigszins verlaten hotel in een verstopte (en prachtige!) hoek van Noordwijk, twee minuten van het strand. De nieuwe eigenaren kochten en verbouwden de hele boel naar eigen inzicht en smaak en het resultaat mag er op zijn zachtst gezegd zijn! Boetiekhotel Benedict Noordwijk staat op een van de hoogste duinen in Noordwijk en heeft daardoor een uitzicht over de zee en de welbekende bollenvelden waar je u tegen zegt. En over de prachtige, statige huizen die Noordwijk zo kenmerken. Op stand, dat staat het hotel mag je wel zeggen. En dan zijn we nog niet eens binnen geweest… Tipje van de sluier: beeldschone, serene rust. Alsof je een vergrijst instagramfilter binnenstapt. Alle tinten beige, zachtgrijs, wit en creme perfect op elkaar afgestemd met hier en daar een verrassende dot kleur in de vorm van goed gekozen kunst en een lekker tegelmuurtje. Geen ruis, vooral geen ruis. Wat wel? Nou, alle comfort dat je je wensen kunt. Iedere kamer, ook de kleinere versies, zijn voorzien van een slim minikeukentje zodat je je ten alle tijden kunt redden. Een restaurant is er niet, een receptie ook niet. Binnenkomen doe je namelijk met je eigen code (wat we HEERLIJK anoniem vinden, plus: je kunt met je Polestar 4 aan komen rijden wanneer je wil) en in de lounge, of op het terrein van het hotel,  is er altijd wel iemand te vinden, mocht je vragen hebben.

Hotel Nobel, Ameland

Hotel Nobel, Ameland

De Polestar kan heel veel, maar varen kan ‘ie niet. Om Hotel Nobel te bereiken ben je toch echt afhankelijk van de boot naar Ameland. Het boetiekhotel telt negentien luxe kamers en suites en twee kerksuites. Hotel Nobel is de plek waar Willem Barend Nobel in 1902 het beroemde Nobeltje likeurtje voor het eerst aan zijn gasten schonk. Willem is niet meer, Nobeltje gelukkig wel. Net als Willem’s nageslacht, inmiddels is het achterkleinzoon Barend die schenkt. Wie wat langer van de rust op Ameland wil genieten doet er goed aan om het Nobels Levensgenietersarrangement te boeken. Genieten zal het zeker worden, die twee overnachtingen inclusief ontbijt en één Nobels Finest verwenmenu in het restaurant.

Hotel Nobel

Blendin Bloemendaal, Bloemendaal

Blendin Bloemendaal, Bloemendaal

Kun je na twee nachten Ameland nog geen genoeg krijgen van de Noordzee? Blendin Bloemendaal ligt boven op duinen van Bloemendaal en kijkt uit over de zee. Blendin with nature, ook in het interieur. Het boetiekhotel heeft 46 kamers en een restobar met terras aan zee. De Executive Hub is nog een stukje luxer dan de rest van het hotel. Deze uitbreiding heeft drie suites op de eerste verdieping en een infinity pool voor gasten die in de Suites en Superior kamers op de tweede verdieping verblijven. Heerlijk, maar de andere kamers zijn ook hartstikke fijn. Bovendien plons je zo in je eigen oneindige zwembad: de zee.

Blendin Bloemendaal

Holeberg, Home of Cabin Anna, Schaijk

Holeberg, Home of Cabin Anna, Schaijk

Terug naar Brabant en naar een van de meest instagrammable plekken van het moment. Grote kans dat je Cabin Anna al eens voorbij hebt zien komen op de socials, want Anna is een bloedmooie verschijning. De eigenaren doen hun best om de eigenlijke titel van het adres: Holenberg, gemeengoed te maken, maar eerlijk is eerlijk: we denken alleen maar aan Anna als we aan de houten balken en glazen wanden (waardoor je in contact staat met de omliggende natuur en geheel aan te passen naar de wensen van de dag) denken. Wil je knus binnen een boek lezen, dan schuif je alles dicht. Maar straalt de zon en wil je zoveel mogelijk vitamine D pakken, dan schuif je de boel open. Knus, klein, groot, buiten, binnen, zon, donker, warm of juist de wind er doorheen. Het kan allemaal in de Anna’s. Meervoud ja, want na het succes van de ANNA Origin kwamen er nog vier ANNA Stay’s bij: Quercus, Cytisus, Ulex en Molinia. In november 2023 volgde er nóg een model: ANNA Collection in De Maashorst en De Biesbosch.

Cabin Anna

De Apostelhoeve & Hoeve Berghof

De Apostelhoeve & Hoeve Berghof

Als je dan toch in het zuiden bent, maak dan meteen een pitstop bij De Apostelhoeve. Slapen kan er niet, slenteren wel. Bij deze Maastrichtse wijngaard waan je je in een Frans dorp. Jammer dat je wanneer je nog moet rijden niet kunt aansluiten bij de wijnproeverij, de fles mag pas ontkurkt worden wanneer de Polestar weer veilig geparkeerd staat. Dat hoeft niet lang te duren, want voor je het weet rijd je de oprijlaan van bed & breakfast Hoeve Berghof in Heerlen op. Deze charmante b&b is gevestigd in een monumentale boerderij. Zelfs paarden zijn welkom, volgende keer toch te paard komen. Al duurt de rit dan wel een stuk langer.

Hoeve Berghof 

KerkHotel Biervliet, Biervliet

KerkHotel Biervliet, Biervliet

Van wijn naar bier(vliet). KerkHotel Biervliet is gevestigd in een kerk in Zeeuws-Vlaanderen. Het oorspronkelijke plan om de kerk om te toveren tot een b&b werd iets aangepast: het werd geen b&b maar een hotel. Vier sterren, zestien kamers en een aantal gezellige gemeenschappelijke ruimtes waar ook het ontbijt wordt geserveerd. Bidden voor het eten hoeft niet langer (mag natuurlijk wel), ‘s ochtends kun je meteen aanvallen op het ontbijt. Dineren kan alleen buiten de kerkdeuren, gezien het in Zeeuws-Vlaanderen stikt van de goede horeca is dat geen probleem.

KerkHotel Biervliet

Polestar

Polestar

Voor je op pad gaat nog even een kleine intro over elektrisch rijden en degene die dit avontuur mogelijk maakt: Polestar. De Polestar 4 is een echte sterspeler onder de auto’s, zelfs leken (wij) kunnen dat zien (zo mooi) én voelen. Deze elektrische (wel zo duurzaam) SUV is knap van buiten en comfortabel van binnen. Met een actieradius van 620 kilometer kom je een heel eind en hoef je onderweg waarschijnlijk niet te stoppen om te laden. Pronken op het tankstation kan nog steeds hoor, daar zijn de plas- en koffiepauzes voor.

Genoeg plekken te bezoeken dus. Bekijk nogmaals de Google Map om jouw ideale route uit te stippelen, inclusief een aantal laadpaalpunten. Ga je een aangepaste route maken? De Polestar Charge-app zet een breed scala aan laadpunten in Europa voor je op een rij. Geen tijd te verliezen, let’s go!