29 december 2021, door Nina van Hilst

Minimalistische interieur items van gerecycled metaal: Robuust Amsterdam

29 december 2021, door Nina van Hilst

Minimalistische interieur items van gerecycled metaal: Robuust Amsterdam

Van strakke wandplanken tot een simpele bijzettafel en een groots hemelbed. Robuust Amsterdam heeft het allemaal en ook nog eens duurzaam gemaakt in tijdloos design. Alle minimalistische interieur items zijn van 80% gerecycled metaal, wat toch echt wel alle boxen van duurzaam en mooi design aantikt.

 

Meer interieurtips vind je Bij Bart Binnen.

 

Robuust

Robuust

Het verhaal van dit jonge merk uit Amsterdam begint bij twee afgestudeerde industrieel ontwerpers die een tafel maakten voor een bekende. Vrienden zagen de tafel en werden ook enthousiast waarop de jongens dertig tafels in hetzelfde ontwerp mochten maken. Dit bleek de basis voor Robuust: tijdloze essentials voor een minimalistisch en comfortabel huis. Het ontwerp van een tafel veranderde in een bed en dit werd het eerste product van Robuust, waarna een groeiende, kleine selectie producten volgden. Een wandplank, een boeken- cq. platenhouder, een bijzettafel, een kapstok, een spiegel en nog enkele items. En hoewel de collectie klein beoogt te blijven – want hoeveel spullen heeft een mens nodig in huis? – evolueert deze collectie langzaam verder. Als echte ontwerpers van deze tijd staat duurzaamheid hoog bij Robuust. Alle items worden gemaakt van 80% gerecycled metaal en enkele items van CO2-neutraal en FSC-gecertificeerd bamboe. The good stuff. En gemaakt om generaties lang mee te gaan.

Bij de afwerking heb je de keuze uit een zwarte of witte poedercoat voor de bedframes. Voor de kleinere items zijn meerdere kleuren als sand, sage of blass brown mogelijk. Met deze basisitems kun je vervolgens nog helemaal los met een kleurrijke, natuurlijke of zelfs klassieke styling. Robuust levert de essentials en zelf maak je het eigen. Hier rees nog de vraag hoe zulke fragiel uitziende items toch stevig konden zijn. De slimme mannen hebben de producten – met behulp van goed denkwerk en een laserrobot – zo ontwikkeld dat de ontwerpen robuust zijn. Met een hoofdletter R. En die door iemand met een linker- en rechterhand makkelijk zelf in elkaar gezet kunnen worden onder begeleiding van een videotutorial. Naast minimalistisch, duurzaam en mooi krijgen ze van ons dus ook de stempel ‘slim’.

Robuust Amsterdam