Nederland15 november 2021, door Michel + Renske

Rollen inslaan: bloemetjesbehang in de mooiste variaties

Nederland, 15 november 2021, door Michel + Renske

Rollen inslaan: bloemetjesbehang in de mooiste variaties

Rollen, smeren, plakken én weer opnieuw: rollen, smeren, plakken. Oh wat is die behangtrend toch een fijne. Behangetje zat? Een rol is zo besteld en overgeplakt (we doen, voor de goede orde,  even alsof het verwijderen van het vorige behang altijd stressfree en een makkie is). Waar er eerder nog om gelachen werd, een bloemetjesbehang, kunnen we er niet meer om heen: bloemetjesbehang all over the place (precies zoals we het het liefst zien). Mocht je het nog niet in huis hebben, laat dit dan je laatste zetje zijn. Het maakt je vrolijk, is gelijk een goede eyecatcher en laat zich goed combineren met andere kekke kleuren en elementen. We tippen je de leukste merken, lees maar gauw verder.

 

Midbec

Midbec

Midbec is een nieuwkomer op het gebied van leuke behangetjes met vrolijke printen. Al jarenlang importeren de mensen bij Midbec mooie behangmerken voor de Scandinavische markt, en sinds een jaar of vijf maken ze ook zelf behang (eigen designs, eigen productie). We mogen concluderen dat ze daar een slimme set mee hebben gedaan. Midbec heeft twaalf lijnendiverse kleuren en printjes. Binnen deze ranges zijn dus genoeg keuzes te maken. Oh, Midbec maakt het moeilijk.

Borastapeter

Borastapeter

Dit fantastische merk heeft z’n strepen verdient door de nummer één verkoper te zijn in Zweden als het om behang gaat. We know, al het moois lijkt uit het noorden te komen… Bij Borastapeter ben je niet alleen aan het goede adres voor vrolijke bloemen: ze hebben ook heerlijk citroenbehang, flower design gecombineerd met een flinke dosis stoerheid en geometrische vormen. Zoals een zwarte achtergrond met felle figuren en bloemen op de voorgrond. Of denk aan mooie bomen met kleine bosbeestjes erin verwerkt. Knapt die kinderkamer of studeerkamer – is maar net welk hoekje een kleine update verdient – meteen van op!

Svenskt Tenn

Svenskt Tenn

Eigenlijk voelt dit als valsspelen, want bij Svenskt Tenn vind je niet alleen de mooiste wallpapers, maar ook heerlijke andere bedrukte items (denk lampenkappen, vazen, kussens). Al blijft de eindconclusie: behang kunnen ze als de beste. Svenskt maakt vliesbehang, wat erg makkelijk te bevestigen is. Muur insmeren, behang erop (stukken makkelijker dan behang dat je zelf moet “insmeren”) et voilà.
De behangen zijn een beetje seventies style en daarmee retro, doch vrolijk en fleurig. Over de kleuren raken we niet uitgepraat. Mooi dieprood, sprekend blauw.. Konden we maar honderd muren voorzien van zo’n lekker rolletje.

Room Seven + Morris & Co

Room Seven + Morris & Co

Room Seven – Voor de lieflijke, kleine, subtiel gebloemde behangen moet je bij Room Seven zijn. Hierbij geen drukke of grote bloemversieringen, maar kleine ‘schattige’ flowers ter decoratie. Daarmee maakt Room Seven behang dat zeer geschikt is voor een babykamer of voor de kleine kindjes onder ons.
Morris & Co – Deze mogen duidelijk zijn. Door de aardse tinten als basis met daarop de zachtere kleuren maakt dit een van onze favorieten om het huis mee op te fleuren: Morris & co. Voor iedereen inmiddels redelijk bekend, vooral de pimpernel behangprint die er in drie uitvoeringen is. Kunstwerkjes aan de muur, dat zijn het.