22 december 2022, door Romy Weevers

5 x (h)eerlijke rode wijnen voor bij het kerstdiner

22 december 2022, door Romy Weevers

5 x (h)eerlijke rode wijnen voor bij het kerstdiner

De feestdagen staan nu écht voor de deur. Waar de een alles perfect op tijd geregeld heeft, is de ander nog druk met de laatste voorbereidingen (guilty!). Bij kerst denken we natuurlijk aan (heel veel) eten, cadeaus, samenzijn en wijn! We pakken maar wat graag nét dat beetje extra uit met de mooiste flessen en dan het liefst zonder schuldgevoel. Heerlijk en eerlijk, daar zijn we naar opzoek en dat zijn deze wijnen. Nog zoekende naar de perfecte rode wijnen voor kerst? We've got you. Zorgvuldig geselecteerd door Maud van Made with Maude. Inclusief food inspiratie voor perfecte wine pairing.

Made with Maude

Made with Maude

Wist je dat slechts 15% van de wijnmakers vrouw is? Is zo, vonden we ook bijzonder. Er heerst heel wat ongelijkheid in de wijnindustrie. Start-up Made with Maude vindt ook dat het tijd is voor verandering. Ze verbindt en ondersteunt de crème de la crème van vrouwelijke wijnmakers (who run the world…). Daarnaast zijn de wijnen van Maude (wij mogen Maude zeggen) 100% vegan, duurzaam en zonder toegevoegde suikers, kleurstoffen, synthetische bestrijdingsmiddelen of kunstmatige ingrediënten. Elke fles vertelt in detail hoe de wijn is opgebouwd, waar deze is gemaakt en ook door wie. Lief voor de natuur, voor de vrouwen en je lijf.

Geloof ons maar, proosten met een eerlijke wijn is nóg lekkerder tijdens de feestdagen.

Made with Maude

Bio O Pinot Noir

Bio O Pinot Noir

We trappen het rijtje af met de perfecte rode wijn voor bij vegetarische gerechten: Bio O Pinot Noir. Deze wijn komt uit het zuidelijkste wijngebied  van Chili, Bio-Bio. Het mooie is dat dit gebied helemaal gecertificeerd biologisch verbouwt. Deze wijn smaakt het beste met een vegetarische hap. Denk bijvoorbeeld aan carpaccio van bieten met pesto dressing. De wijn is ook een hemelse combinatie met paddenstoelen. Een paddenstoelen bitterbal bijvoorbeeld of paddenstoelen quiche als ultieme comfort food.

Je bestelt de Bio O Pinot Noir hier.

The Dalmation Dog Babic

The Dalmation Dog Babic

The Dalmation Dog Babic is een wijn uit (what’s in a name?) Dalmatië in Kroatië. Deze wijn is ‘t lekkerst wanneer je ‘m licht gekoeld drinkt. Het is een fruitige en elegante rode wijn en drinkt erg lekker weg. Hoewel-ie met veel te combineren valt, raad ‘ons’ Maud het aan met gerookte kip met balsamico. Perfect voor bij het kerstdiner en ‘s zomers smaakt zo’n gekoelde wijn ook heeeul goed.

Je koopt ‘m hier! 

MWM Ofelia Red

MWM Ofelia Red

Deze wijn is wel heel bijzonder, namelijk van de very own collectie van Made with Maude! Een beetje inspiratie nodig? Je kunt ‘m goed combineren met vlees. Deze wijn smaakt bijvoorbeeld top bij parelhoen met portobello’s. Maar denk ook aan kalfsvlees of eend met aardbeiencompote. Geen vleeseter? Geen probleem! De wijn paart namelijk ook errrug goed met pasta. Daarnaast is deze fles ook leuk voor het oog. Dus niet alleen goed op tafel, maar ook perfect voor onder de boom.

Ofelia tijdens de feestdagen op tafel? Je bestelt de wijn hier. 

BIO Aubert & Mathieu Amy Grenache/ Syrah

BIO Aubert & Mathieu Amy Grenache/ Syrah

Aubert en Mathieu zijn twee vrienden uit de Languedoc. Hun visie is moderne, duurzame en betrokken wijnbouw. Vier je op z’n Amerikaans de kerst met kalkoen en al? Dan wil je (geloof ons maar) deze BIO Amy Grenache & Syrah op tafel hebben staan. Perfect in combinatie met turkey, zoete aardappel en cranberry. Daarnaast is Amy de perfecte wijn voor de beginnende wijndrinker. De wijn gaat hand in hand met comfort food.

Je koopt ‘m hier. 

BIO Waterkloof Circle of life

BIO Waterkloof Circle of life

En dan, last but not least, de BIO Waterkloof Circle of Life. Deze wijn is zowel complex als elegant. Waarmee deze wijn het lekkerst combineert? Een hertenbiefstuk met rode wijnsaus. Maar eigenlijk stelt deze nooit teleur. De druiven in deze wijn zijn Syrah, Merlot en Petit Verdot.

Bestel de BIO Waterkloof Circle of Life hier. 

Alcoholarme wijnen

Alcoholarme wijnen

Made with Maude dus, voor al uw (h)eerlijke wijnen. En mocht er tijdens dit kerstdiner iemand aan tafel zitten die niet drinkt of alcohol gewoon even overslaat: ook daar is aan gedacht. Wel zin in een lekker glas wijn, maar wil je liever even rustig aan doen? Er staan twee super alcoholarme wijnen op de site met <0,5%. De alcoholarme rosé is onze favoriet. Ook voor witte wijnen kun je hier terecht. Voor ieder wat wils dus, maar dan helemaal eerlijk.

Made with Maude