9 november 2022, door Demi Passier

Bewust de feestdagen door met conscious gifting tips van Nourished

9 november 2022, door Demi Passier

Bewust de feestdagen door met conscious gifting tips van Nourished

De tijd van het jaar is aangebroken waarop de magie van Kerstmis langzaam de huishoudens binnensluipt. Lampjes maken iedere straat romantisch, kerstbomen duiken langzaam weer op, dikke jassen en sjaals tekenen het straatbeeld en overal, maar dan ook echt overal, poppen ideeën op voor mooie cadeaus. Tijd om je voor te bereiden op de oh zo drukke feestdagen. Het geven van het perfecte cadeau is enorm fijn en de laatste jaren heerst er een trend om minder extreem te geven, goed na te denken over aankopen en de feestdagen bewuster en duurzamer te benaderen. De meiden van Nourished deelden hun beste conscious gifting tips met ons. En wij met jullie.

First (of eigenlijk last) things first: inpakken. Cadeaupapier, lintjes en versieringen kun je hergebruiken, voortaan niet meteen weggooien dus. Wanneer je cadeaus inpakt voor anderen, kun je in plaats van plakband kiezen voor washi-tape: deze kun je gemakkelijk verwijderen van papier, waardoor hergebruiken nog makkelijker is. Misschien heb je ook wel eens gehoord van Furoshiki. Furoshiki is een traditionele Japanse manier om cadeaus in te pakken. Er wordt gebruik gemaakt van (oude) doeken, stoffen en kleding om cadeaus simpel maar heel mooi in te pakken. Om het af te maken wordt er vaak een takje den, spar of eucalyptus gebruikt. Deze manier van inpakken is innovatief, makkelijk her te gebruiken en daardoor hartstikke duurzaam. Wat natuurlijk ook een optie is, is om giftsets te kopen. Die kunnen zó in de zak of onder de kerstboom. Niet inpakken is natuurlijk ook een optie, maar laten we eerlijk zijn, dat is toch echt minder gezellig.

Dan zijn daar ook nog de cadeautjes zelf. Het voelt misschien een beetje saai, maar met een cadeaubon sla je de plank (bijna) nooit mis. Als je weet waar je vriend(in), familielid of collega winkelt, dan is een bon van die winkel, webshop of restaurant altijd een goed idee. Net als een abonnement. Dat kan zijn op van alles! Yoga, bloemen of een heerlijke food box (dan kan je geliefde meteen een week lang lekker voor jou koken, win-win). Ook een creatieve workshop doet het altijd goed.

Wanneer je een druk leven hebt is het hebben van een beetje me time ontzettend fijn. Geef de duizendpoten uit je sociale kring een massage, dagje sauna of een at home spa ritueel. Ga dit jaar niet voor een standaard beautypakket, maar kies natuurlijke & duurzame haar- en huidverzorging om deze mensen in je leven te verwennen. Heb jij gezinsleden die houden van knutselen of tuinieren? Dan zijn goede verf, een doek, zaden of gereedschap voor in de tuin altijd een match. Fijnproevers maak je blij met specialty koffie of thee, een mooie reep chocolade of bonbons. Een goede fles wijn, speciaal bier of likeur vallen vaak ook in de smaak. Voor de mensen die ‘alles’ al hebben kun je een donatie doen bij een goed doel. Wat leuk is om erbij te geven is een herinnering van een mooi moment samen. Laat een foto afdrukken van jullie samen en schrijf hier een mooi bericht op.