Italie, Rome14 juli 2021, door Michel + Renske

Barts Best of: De lekkerste plekjes van Rome, Italie

Italie, Rome, 14 juli 2021, door Michel + Renske

Barts Best of: De lekkerste plekjes van Rome, Italie

Wie Rome zegt, zegt pasta. Zegt pizza. Maar wat als je wat anders wil dan de bekende, minder-spannende happen? Dan lees je onderstaand. Daarbij kan een citytrip Rome niet zonder goede Italiaanse koffie - met wat lekkers uiteraard. De beste tentjes van ontbijt tot diner op een rijtje (met natuurlijk ook pizza en pasta), dat is Barts Best of: de lekkerste plekjes van Rome, Italië.

 

We hebben heus wel meer Italië

Fiaschetteria marini

Fiaschetteria marini

Heerlijk uiteten bij Fiaschetteria Marini.  Een knus restaurantje met klassieke inrichting, maar heerlijk Italiaans. De bediening is erg vriendelijk en leggen met veel plezier uit wat er op de Italiaanse kaart staat. Tussen de locals geniet je van al het lekkers.

Het menu heeft niet veel opties, maar allemaal lokaal.

Fiaschetteria Marini

Forno Campo de ' fiori

Forno Campo de ' fiori

Mogen we een momentje voor lekkerste courgette bloem mozzarella focaccia? Jep, dat is een hele mondvol. Bij bakkerij Forno Campo de ‘fiori komt de overheerlijke geur je al tegemoet. De ideale tussendoor of snelle hap tussen je citytrip door.

Verder hebben ze pizza’s, broodjes, koekjes en hartige taarten vers gebakken en is het de ideale budgettip.

Forno Campo de ‘ fiori

Da Enzo al 29

Da Enzo al 29

Lekkerste bordje pasta van Rome, mogen we dat zeggen? Een klein, gezellig en knus restaurantje waar je niet kunt reserveren. Bij Da Enzo al 29 moet je soms even wachten, maar dat is het meer dan waard.

Eenvoudig, maar erg lekker.

Da Enzo al 29

Bar San Castilo

Bar San Castilo

Natuurlijk willen we goed eten en zoveel mogelijk pasta en pizza als we in Rome zijn. Maar we willen ook gezelligheid en goede borrels. Bij Bar San Castilo zit je leuk op een lekker plein en heb je goede borrels.

Hier kom je ook voor koffie’s op de Italiaanse manier.

Bar San Castilo

Antico Forno Roscioli

Antico Forno Roscioli

En heel soms, dan willen we ook gewoon een vlugge hap tijdens al dat geslenter door de stad. Wat we dan weer niet willen is een klef broodje. En when in Rome dan willen we pizza. Zo’n lekkere slice onderweg. Die haal je het beste bij Antico Forno Roscioli.

De bakkerij is al vier generaties oud en traditie speelt een belangrijke rol. Iedereen weet de bakkerij goed te vinden, want het kan een beetje druk zijn. Maar je krijgt er geweldige verse ingrediënten voor terug.

Antico Forno Roscioli

Rocco Ristorante

Rocco Ristorante

Rocco Ristorante, een hele goede plek voor (nog meer) pasta. Hoewel we graag een aantal menuopties zouden aanraden, is dat lastig. Dit restaurant kent geen kaart met eindeloze opties, maar een klein wisselend menu. Wel hele goede opties, dat dan weer.

Bij Rocco Ristorante is authentiek wat de klok slaat. Een typisch Italiaans restaurant, zodat je Rome ook ziet buiten de gebaande paden.

Rocco Ristorante

 

Ontbijt bij Marigold

Ontbijt bij Marigold

In Rome eet je heerlijk, dat mag duidelijk zijn, maar de hippe, wat modernere tentjes zijn ver te zoeken – zeker als het om brunch gaat. Gek he? Is toch echt zo. Want het gaat bij de Italianen toch gewoon om een kop espresso en een summier zoetigheidje. Wel nu… Zo niet bij Marigold in Rome. Hier zit je goed als je net wat meer wilt. Heerlijke brunchgerechten zoals shakshuka, eitjes met avocado op toast of zoetigheden als pancakes en french toast. En dat dan echt goed he, dat je dat weet.
Immers: er zit een eigen zuurdesembakkerij naast het pand die de zaak meteen lekker laat ruiken en waar heerlijke baksels, cakes en broden door de deur komen. De koffie is in de perfectie verfijnt – de boon komt uit eigen koker en de kopjes waar het zwarte goud ingaat zijn al even gezellig en stijlvol. We kunnen niet anders aanraden dan hier heen te gaan en liefst op je eerste ochtend.

Ontbijt/ koffie bij Faro specialty coffee

Ontbijt/ koffie bij Faro specialty coffee

Weinig lekkerder dan een goede Italiaanse koffie. Bij Faro kun je die krijgen. En daarnaast nog veel meer goeds: ze serveren hier de heerlijkste puddingbroodjes! Je weet wel, zo lekker knapperig van buiten en met stevige, goede room van binnen. Zoals je die alleen in Italië kunt krijgen. Echt heel hip is het interieur niet, maar hè, we zijn in Italië, knus en gezellig doet het ‘m.

lunch: Cugino

lunch: Cugino

Eigenlijk is dit cheaten, want Cugino is op gezet én werkt samen met Marigold, maar als we eerlijk zijn met een geheel andere twist en wat goed is, mag je vaker doen, toch? Zo zit Cugino in een heerlijke tuin met licht interieur. Veel planten en okergele stoelen. Mooi! Zo zit je meteen in een chique setting. Het menu van Cugino is all-day-every-day. Je kunt er terecht voor brunch, maar ook voor een aperitivo. Iets wat je in Italië uiteraard MOET doen – de vraag is slechts ‘wanneer gaan we?’. Ontbijt? Heerlijke pastries, pannenkoeken en omelet. Voor de aperitivo? Doe jezelf een lol en bestel de heerlijke “groene” cocktail – daar krijg je heus geen spijt van. Daarnaast altijd een snackje erbij bestellen, zeker bij Cugino, want de deep fried pasta snack is niet te versmaden. Ook de green fried tomato is een must try.

Dinner bij Barred

Dinner bij Barred

Bij Barred eet de moderne, hippe Italiaan: hier geen toerist te bekennen. Natuurwijnen worden er geschonken, the good ones, maar ook ‘gewone’ wijnen staan er op de drankenkaart. Alles is per fles te bestellen: lekker en ook zo voordelig (het restant mag mee naar huis – dat is hier heel normaal). Daarnaast is er een meer dan prima kaart met wijnen die per glas gaan, dus mocht je minder dorstig zijn, kom je ook aan je trekken.
De kaart is spannend en uitdagend. Zo kun je er als vlees liefhebber terecht, maar ook zeker voor goede vis of mooi vegetarisch gerecht. Zoals de ricotta met pomodoro tomaten en knoflook. Of wat dacht je van citroen pasta met heerlijke tartaar? Sla vooral de overheerlijke ceviche niet over! Je zit er fijn op het terras en de buurt is sowieso genieten: het is echt een lokale, niet-toeristische wijk van Rome.
Reserveren moet je wel even doen, want Barred is populair!
 

Dinner bij Enteco L'antidoto

Dinner bij Enteco L'antidoto

In een heel gezellige wijkje aan de andere kant van Ponte Sisto vind je Enteco L’antidoto. Een heerlijke wijnbar waar je een hele muur met wijn voor je neus krijgt. Je wordt door het personeel goed geadviseerd en er is voor ieder wat wils. Van oranje tot wit, van rood tot rosé. Los kun je gaan. Helaas heeft de tent geen permit om zelf te serveren en in te schenken, dus krijg je een opener en fles wijn in je hand gedrukt. Maak je je fles niet soldaat? Dan neem je het restant mee naar huis. Makkelijk zat.
Naast een goed wijnassortiment is er ook een fantastische kaart met kleine, verfijnde hapjes.

Circoletto

Circoletto

Ah ja, natuurwijn daar is ook zeker plek voor in Rome. Bij Circoletto moet je zijn voor de beste natuurwijn. Natuurlijk gecombineerd met heerlijke snacks en kleine gerechtjes om te delen.

Circoletto

Fiets huren

Fiets huren

Een fiets huren in Rome is makkelijker gezegd dan gedaan, maar dikke tip is Bikeology. Je kunt er allemaal verschillende soorten fietsen huren, normale stadsfietsen, maar ook elektrische fietsen en mountainbikes, keuze genoeg! En niet onbelangrijk: de fietsen zien er ook goed uit en kunnen gewoon op de gram (zo zijn we dan ook wel weer). Fietsen in Rome is een dikke aanrader, zo ben je sneller bij je volgende eetstekkie.

Bikeology