Finland, Lapland7 juli 2023, door Nina van Hilst

Rondreis door het prachtige Zuid-Finland

Finland, Lapland, 7 juli 2023, door Nina van Hilst

Rondreis door het prachtige Zuid-Finland

In de zomer op rondreis door Zuid-Finland is een trip om nooit te vergeten. De vele meren, eindeloze bossen, de wilde natuur en de rust zijn een zegen als je uit het 'drukke' Nederland komt. De wegen zijn ontzettend goed, het eten is vers en heerlijk, en de mensen hebben relaxedheid door hun aderen stromen. Op rondreis door Zuid-Finland lijkt een expeditie waar je veel voor moet regelen, en heb je daar geen tijd voor of trek in dan is er Voigt Travel. Zij hebben kant-en-klare reizen opgezet met lokale partners op de mooiste plekken. Ook kunnen ze desgewenst een reis voor je samenstellen naar jouw behoeften. Easy does it. En zo hoef jij alleen nog maar te genieten van al het moois van Finland. Waar je zoal komt tijdens een rondreis, dat lees je hier.

 

Toch liever naar Lapland? Ook mooi

De reizen van Voigt Travel zijn zo ingericht dat je de dag kunt indelen zoals jij het wil. Heb je zin om de hele dag aan een mooi meer te liggen? Of ga je liever in de ochtend kanoën en in de middag een hike maken? Kan gewoon. Voigt Travel regelt de vlucht, auto en slaapplekken voor je. Verder heb je alle vrijheid. En dat is precies zoals de Finnen ook leven. Heel relaxed en volop genietend van wat de natuur te geven heeft. Op rondreis door Finland ga je daar vanzelf in mee.

Nu heeft Voigt Travel verschillende reizen door Zuid-Finland. En we geven hier enkele van de locaties als voorbeeld. Alle plekken hebben hun eigen charme met een specifieke focus zoals kanoën of wandelen. Is een standaard hotel prima, slaap je liever in een authentieke cabin of in een traditioneel hotel? Voigt kan de reis samenstellen hoe jij het wilt.

Savonlinna

Savonlinna

Je kunt met je eigen auto en de veerboot naar Finland, wat goed te doen is als je twee weken of langer gaat. Heb je ‘maar’ een week dan is vliegen handiger. Voigt Travel heeft directe vluchten op Savonlinna waar je avontuur van start gaat met een auto die voor je klaar staat. Savonlinna is een rustig stadje met een klein strandje om te zwemmen, enkele restaurants, een gezellige markt en een te gek kasteel uit 1400. Aanrader is om de rondvaart(stoom)boot te nemen langs de vele mooie eilanden. Wie weet spot je nog zeehondjes. De meeste reizen van Voigt hebben een welkomstdiner in het Olavinlinna kasteel. Hier maak je meteen kennis met de eerste ins en outs van Finland.

Ruoke Holiday Village

Ruoke Holiday Village

Kom je met een camper of slaap je liever in een traditioneel vakantiehuisje? Ruoke Holiday Village is een rustige vakantieplek aan een heerlijk tranquil meer. Zowel voor volwassenen die van de natuur houden als met een gezin is dit een mooie vakantiespot. De houten cabins zijn er voor 2 tot 6 personen en gaan vanaf €110 per nacht. Wat doe je hier zoal? Heel de dag een boek lezen, wat zwemmen of je actiever inzetten met fietsen, kajakken, suppen of varen. Ruoke Holiday Village is lekker om een week te verblijven en eens goed te onthaasten. Of enkele dagen als onderdeel van je Finse roadtrip. Tip: twee keer per week wordt hier zalm vers gerookt en er is kans dat dit de lekkerste zalm gaat zijn die je ooit geproefd hebt.

Sahanlahti Resort

Sahanlahti Resort

Niet ver van het levendige stadje Puumala ligt Sahanlahti Resort. Deze mooie plek aan het Saimaa meer is een dorpje an sich. Er is een restaurant met een terras wat uitkijkt over het meer, een klein haventje, een authentiek rood houten hotel, een camping, en er zijn oude en moderne vakantiehuisjes. En dat alles omringd door de mooiste natuur met bomen, kabbelende beekjes en wandelroutes. Zowel in de zomer als de winter – net als de lente en herfst – is Sahanlahti Resort een fijne plek om te verblijven. De traditionele Finse rooksauna op het terrein is een ervaring die je mee moet maken. Leuk weetje: Finland heeft ruim 3 miljoen sauna’s op 5 miljoen inwoners. De sauna-cultuur is nogal een belevenis.

Binnenkort meer over het mooie Zuid-Finland…

Ter inspiratie al enkele Voigt Travel reizen: