19 februari 2019, door Maartje

Nieuw: Ron’s Gastrobar Indonesia Amsterdam Downtown

19 februari 2019, door Maartje

Nieuw: Ron’s Gastrobar Indonesia Amsterdam Downtown

Ain't no more! Het zong al even rond maar nu is-ie dan toch echt open: die oude-nieuwe van Ron, met beproefd Indo-recept, hartje Amsterdam. Rons Gastrobar Indonesia Downtown is here, en wel op de bovenste verdieping van warenhuis Hudson's Bay.

Rons Gastrobar Indonesia Downtown

Rons Gastrobar Indonesia Downtown

Inderdaad, in plaats van Nacarat. Niet omdat het niet goed was bij Nacarat, ben je mal. Sterker nog: de zaak ontving een Bib Gourmand van Michelin. Dikke pluim natuurlijk. Maar wellicht is Nacarat toch minder toegankelijk voor het winkelende publiek? Gaan de mensen na sluitingstijd van het warenhuis toch niet naar boven? Wat een gemiste kans is want de gouden lift alleen al is een plaatje, laat staan de roze-gekleurde vissengraad vloer en het weergaloze uitzicht door het half-glazen dak. Diezelfde gouden lift kun je echter ook vanaf buiten instappen. En dat werd met de komst van Rons Gastrobar Indonesia Downtown nog wat extra benadrukt met spandoeken en pijlen – niet mega fancy maar nodig. Duidelijk: hier moet je zijn.

Nacarat werd door de kenners bejubelt. Kenners op vele fronten: niet alleen het eten was goed maar de looks van de zaak deden daar niet voor onder. Voor het hoogtepunt mocht je naar beneden kijken, naar de roze-multicolor vissengraadvloer. Dat mag gelukkig nog steeds want die bleef liggen. Net als de enorme bar in het midden van de zaak, die bleef ook. Verder werd het een tropisch blauw groen festijn met een extra bar aan de achterkant van de zaak en een podium voor live muziek in de achterste hoek – slim want dit was voorheen een beetje een verdom hoekje.