Engeland, Londen4 mei 2018, door Toine Legters

ROYAL LANCASTER LONDON

Engeland, Londen, 4 mei 2018, door Toine Legters

ROYAL LANCASTER LONDON

Ow boy, how we love een klasse-hotel op een toplocatie! En man, lord knows dat we dól zijn op Londen. En dus gingen we, ter ere van de nieuwe rechtstreekse treinverbinding tussen Amsterdam en Londen die je binnen 4 uur (!!!) van hartje 020 naar hartje Londen City brengt, op zoek naar de beste plekken om te verblijven.

ROYAL LANCASTER LONDON

ROYAL LANCASTER LONDON

Uiteraard gaan we in deel 1 op chique – what else. Want leuk hoor, die budgetopties, en fraai, al die appartementen voor velen in de stad maar geef toe… Soms moet je jezelf toch verwennen met een vijfsterrenslaapkamer? Juist. Als je het dan doet, doe het dan goed en kies op locatie. Want als altijd: locatie, locatie, locatie. Duh.Afijn, onderwerp van gesprek: Royal Lancaster London, pal aan het Hyde Parkin het centrum van de stad. Probeer een van de hoogste kamers in het hotel te reserveren en je hebt views waar je U tegen zegt, waarvan acte (zie de foto’s).

Hoewel… Het ontbijt the day aftermet uitzicht op het park is ook niet misselijk, mocht een kamer in de hogere regionen van het hotel niet gelukt zijn.

Het hotel zelfs ademt Burberry meets James Bond meets fancy Dubai. Retro, maar dan wel de premium-variant. Veel wit leer, lichtgrijs marmer, lampen en details van geborsteld goud (de honingraatvormige lichtinstallaties zijn een knipoog naar de bijenfarm op het dak van het hotel.), koninklijk blauwe velours stoelen in de mix met zacht cognackleurig leer – mooi. Chique dus. Stijlvol vooral. Ken je van die Amerikaanse jaloersmakende binnenkijkers van de A-list sterren? Van die huizen waar alles klopt en blinkt en waar niks verkeerd ligt, maar die toch comfortabel ogen? Dat gevoel want nou precies bij het Royal Lancaster London

Praktisch? Ja. Praktisch is het hotel ook. Pal tegenover de ingang zit een halte Lancaster Gate Tube Station en het nog centralere Paddington Underground Station is maar 5 minuten lopen ver weg. Belangrijk ook: bij Oxford Street en de winkels van Knightsbridge ben je na een wandeling van 15 minuten. Bam!

Eten? Jawel. Goed eten kan er ook. En hoe. Het ontbijt, we stipten ‘m al even aan, is op zijn zachtsgezegd uitgebreid en mensen die zeggen ‘dat ze niet kunnen eten ’s ochtends’ doen zichzelf ernstig tekort. Ga met honger is het devies. Sla de gerookte zalm  met gigantische kappertjes niet over (mijn persoonlijke ontbijtfavoriet in welk hotel dan ook, al is het niet overal zo lekker. Hier wel. So you know), en ook de gepocheerde eieren met avocado, voila, de hipsterlieveling, is hier zo goed als perfect uitgevoerd (een beetje spicy: yum!)

Maar ook later op de dag is het feest: het Royal Lancaster London Nipa Restaurant – Nipa Thaivoor intimi – serveert
uitmuntend lekker Thais – met stip onze favoriet ter plekke (ook een keiharde aanrader als je niet in het hotel verblijft en centraal een goed restaurant zoekt – toch vaak moeilijk als je eenmaal ter plekke bent. Onthoud deze dus). Leuk weetje: de keuken van het restaurant is all female. Het restaurant is opvallend pretentieloos, gezien de klasse van het hotel. Aanraders? Soft-shell krab met mangosalade. Nom. En dan de Prawn Phad Thai. Graag gedaan.

Maar ook restaurant Island Grill schijnt om over naar huis te schrijven te zijn en voor een snack én – what else – een traditional afternoon tea mag je in de Lounge Bar aanschuiven.