Denemarken, Kopenhagen15 januari 2018, door Maartje

Royal Smushi Cafe Kopenhagen

Denemarken, Kopenhagen, 15 januari 2018, door Maartje

Royal Smushi Cafe Kopenhagen

Als je echt, maar dan ook echt echt echt optimaal wil genieten van Deens Design en authentieke Deense gerechten, dan moet je echt eigenlijk (echt echt echt) even het Royal Smushi Cafe bezoeken. Smushi inderdaad, met een M na de S. Dus geen sushi. Dat het helder is.

Alleen van de inrichting van het Royal Smushi Café word je al vrolijk: één stap over de drempel en het is alsof je een instagramfeed binnengestapt bent. Het knappe en verder ook meer dan leuke, gezellige tentje zit verscholen in een van de bekendste winkelstraten van Kopenhagen, Strøget, en huist - een tikkie verstopt dus - tussen 2 (ook hele mooie) winkels in, Georg Jensen en de Disney store.

Maar het café is toch niet te missen dankzij het gezellige terrasje voor de zaak waar je zomers heerlijk in alle stilte maar toch midden in het centrum kunt genieten van een hapje en een drankje.

Barts-Boekje- Royal Smushi Cafe

AL onze Kopenhagentips, uitgeplozen door local Debbie? Hier lees je ze! Bartje x Kopenhagen

Want daar kom je immer ook voor, naast de stunning looks, voor het eten en drinken. Vooral het ontbijt en de brunch zijn topfavorieten, maar ook wanneer je alleen een Deense sandwich wil bestellen, zit je goed. Bonuspunten krijgt de zaak doordat alles geserveerd wordt op Royal Copenhagen servies, Georg Jensen bestek on the side. Deense kun je het niet krijgen. Hoewel allerminst oubollig. We like.

Royal Smushi Cafe