Marokko, Marrakech1 november 2019, door Maartje

Take us back: Riad Kitula Marrakech (dankuwel)

Marokko, Marrakech, 1 november 2019, door Maartje

Take us back: Riad Kitula Marrakech (dankuwel)

De beste reistijd voor Marrakech? NU! (of je moet dit artikel ergens in de zomermaanden lezen, juli of augustus, dan zouden we het niet doen maar verder: GA!) Vooral in het voor- en in het najaar. Mei en november bijvoorbeeld, dan is de Marokaanse stad op zijn best. Zit er weer een tripje in, dan is dit dé Riad waar we tukken gaan. Zet 'm maar zo hoog op het lijstje als mogelijk en klink ondertussen lekker door de plaatjes want het is een droom, deze jungle oase middenin het drukke Marrakech...

Riad Kitula Marrakech

Riad Kitula Marrakech

Een van de redenen waarom we zo dol zijn op Marrakech, los van het weer als het bij ons grijs en grauw is, en apart van de prachtige kleuren van de rood-roze stad, is dat je er voor een hele schappelijke prijs als een vorst kunt logeren. Bij Riad Kitula Marrakech bijvoorbeeld waar je bedje gespreid wordt voor 150 euro per kamer per nacht. Dat is voor Marrakech begrippen niet mega voordelig maaaarrrr… Dan heb je ook wat!

Namelijk een beeldschone 18e eeuwse Marokaanse riad. Zo een uit de boekjes met wapperende gordijnen en een groene binnenplaats waar je nooit meer weg wil. Het is een stille oase in het centrum van de drukke Media met een zwembad te midden van een ‘lush courtyard garden;’, zoals dat zo fancy heet.

Het is maar een klein stukje lopen van de Bab el Ksour (waar de entree van het hotel zit) naar de souks in de Media van het befaamde Mouassine distrikt met het Jema el Fna plein.

Lees ook 15 x eten in Marrakech en sla, while you are at it, zeker ook deze nieuwe niet over Plus 61
Al is de kans groot dat je helemaal niet meer naar buiten wil: de keuken van de riad is geweldig! Er wordt een mix van de Marokkaanse, Engelse en Franse keuken geserveerd bij Riad Kitula. In de zomer op je eigen terras, in de winter rond het flakkerende haardvuur.

Riad Kitula heeft ook een enorme eigen tuin in Lagoon Lodge waar de ingredienten voor de gerechten vandaan komen – een bezoekje waard!