Nederland, Amsterdam12 augustus 2020, door Michel + Renske

Ulmus Bakkerij Amsterdam, die bakken er álles van

Nederland, Amsterdam, 12 augustus 2020, door Michel + Renske

Ulmus Bakkerij Amsterdam, die bakken er álles van

Wanneer een plekje té leuk is om er niet meteen voor in de pen te kruipen dan weten we: dit zit goed. En dit wil jij (ja jij) ook weten. Al helemaal als we er echt bij durven zweren dat dit dé nieuwe wekelijkse verslaving is die je jezelf cadeau moet doen. Wat, hoe, wáár?? Ulmus Bakkerij in Amsterdam. Feest. Beloofd.

Ulmus Bakkerij Amsterdam

Ulmus Bakkerij Amsterdam

Ulmus Bakkerij in Amsterdam ging voor de hele COVID ellende eigenlijk echt al wel heel erg lekker. Zo bakten de twee bakkende toppers (Yoeri en Elin) al sinds lang gelee voor menig Amsterdamse horecaondernemer (check hier al die toffe Amsterdamse tenten) waarvan we het gros hier op de site hebben staan. Echter bleef het deeg tijdelijk onaangeroerd (you know why), stonden de machines lange tijd veel te stil en alles lag in één keer plat (uiteraard). Daar vond het tweetal wat van (stom) en dus ontstond er een snugger plan. Zo eentje waarvan ze nooit hadden gehoopt dat die zó goed uit zou pakken…

Via hun eigen instagram verkondigden het stel dat ze ook best voor particulieren (jij en wij) wilden bakken. Of daar vraag naar was? Ja dus. En hoe. Dus zo geschiedde. Ulmus Bakkerij werd een feit en sindsdien zijn wekelijks (3 dagen per week) de lekkerste verse baksels af te halen bij de Espressofabriek in Amsterdam West.

En sinds die beslissing is het op z’n zachts gezegd lekker gegaan. Steeds meer mensen weten the peeps van Ulmus te vinden en doen een bestelling voor de heerlijkste zuurdesembroden (die komen uit Youri’s handen) en de heerlijkste pastries waarbij je je vingers aflikt (allemaal onder de verantwoordelijkheid van Elin). Een gouden duo, u snapt.

Wekelijks wordt er via Instagram een bestellijst gepubliceerd voor de daaropvolgende week. Hier vink je jouw voorkeuren aan (alles alles alles), vervolgens reken je af en, hopla, je kun je bestelling ophalen bij de Espressofabriek op de door jou geselecteerde dag.

We gingen je voor, proefden het een en ander en keurden de hele boel. Wat kunnen we aanraden? Zonder enige twijfel de City Sourdough (een heerlijk groot, flink stevig brood waar je het heel weekend van kan smullen) en we zijn helemaal wild van de amandelcroissants die we nergens lekkerder vinden (hij stoot zelfs onze favo van Michel boulangerie van de troon. Verder was de brioche uitmuntend en verlekkeren we ons nu al op de solo cinnamon swirly’s, die gaat op de bestellijst voor volgende week!